Διεθνή

Φόβοι για ως και 500 νεκρούς από το ναυάγιο ανοιχτά της Μάλτας

827495170D708405D6D4BF91AE5ACC23.jpgΌπως αναφέρουν επιζώντες του ναυαγίου, οι δουλέμποροι εμβόλισαν και ανέτρεψαν το σκάφος τους όταν οι μετανάστες αρνήθηκαν να μετεπιβιβαστούν σε σε ένα μικρότερο πλοιάριο.

Έως και 500 μετανάστες ενδέχεται να πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου όταν οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν στην Ευρώπη εμβόλισαν και βύθισαν το σκάφος όπου επέβαιναν στα ανοιχτά της Μάλτας την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), επικαλούμενος καταθέσεις επιζώντων.

Εννέα ναυαγοί διασώθηκαν από τα νερά και έξι εξ’ αυτών μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Ελλάδα, «όμως οι υπόλοιποι φαίνεται πως πέθαναν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού στην Ιταλία, Φλάβιο ντι Τζιάκομο.

Σύμφωνα με δύο άλλους επιζώντες που μεταφέρθηκαν στη Σικελία, οι δουλέμποροι υποχρέωσαν τους μετανάστες να αλλάξουν σκάφη αρκετές φορές κατά το ταξίδι από τη Νταμιέτα της Αιγύπτου προς την Ευρώπη.

Σε κάποιο σημείο, οι δουλέμποροι, που επέβαιναν σε ξεχωριστό σκάφος, διέταξαν τους μετανάστες; να μετεπιβιβαστούν σε ένα μικρό πλοιάριο. Όταν οι μετανάστες αρνήθηκαν, οι δουλέμποροι τους εμβόλισαν επανειλημμένα και ανέτρεψαν το σκάφος.

Η ιταλική Αστυνομία έχει διατάξει έρευνα για το ναυάγιο.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ναυτικό, περίπου 2.380 μετανάστες διασώθηκαν από τη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Mare Nostrum».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή