Πολιτική

Φοιτητικές εκλογές: Σύγκρουση ΔΑΠ και ΠΚΣ για την πρωτιά, τελευταίο το Bloco του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές φοιτητικές εκλογές, ωστόσο για ακόμη μία χρονιά ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και Πανσπουδαστική Κ.Σ. τσακώνονται για το ποιος κέρδισε.

Οι δύο πρώτες παρατάξεις έδωσαν διαφορετικά αποτέλεσμα ως προς την πρώτη θέση.

Ειδίκοτερα η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δίνει την πρώτη θέση στον εαυτό της με ποσοστό 40,31% έναντι 26,45% της Πανσπουδαστικής, ενώ η Πανσπουδαστική δίνει την πρώτη θέση στον εαυτό της, αναφέροντας ότι είχε και άνοδο κατά 2.874 ψήφους με ποσοστό 35,15% έναντι 26,36% της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Το Δίκτυο που αποτελεί την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετονομασία του BLOCO) συγκεντρώει το μικρότερο ποσοστό των ψήφων των φοιτητών.

Οι καταμετρήσεις και οι ενστάσεις συνεχίζονται και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με συνεχή ροή και συγκεντρωτικά και ανά σύλλογο, από τους διαδικτυακούς τόπους των φοιτητικών παρατάξεων.

Η ανακοίνωση τις ΔΑΠ ΝΔΦΚ για τις εκλογές

Για 36η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατακτά την πρώτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών με ποσοστό 40,3%. Οι φοιτητές για μία ακόμη χρονιά επιβεβαίωσαν ότι οι ιδέες, οι προτάσεις και η παρουσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια εξακολουθούν να εκφράζουν την πλειοψηφία.

Αναλυτικά, σε πάνω από 50.000 ψηφίσαντες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει σπάσει το φράγμα των 20.000 ψήφων, αφήνοντας την Πανσπουδαστική καθαρά δεύτερη με περίπου 13.100 ψήφους. Η ΠΑΣΠ κινείται λίγο κάτω από τις 6.000 ψήφους, ενώ το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά τις 1.000 ψήφους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Χιλιάδες φοιτητές προσήλθαν από το πρωί της Τετάρτης στις κάλπες για να στηρίξουν τις θέσεις μας. Στο δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, η απάντηση των φοιτητών ήταν ξεκάθαρη. Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ένα ασφαλές, δημοκρατικό, σύγχρονο και εξωστρεφές πανεπιστήμιο νίκησε για ακόμη μία φορά.

Ευχαριστούμε κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητή για την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη. Η καθαρή εντολή των φοιτητών στην πλειοψηφία των σχολών, δίνει την ώθηση στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να συνεχίσει το έργο της για ένα δημοκρατικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου δήλωσε: «Σήμερα οι φοιτητές σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μίλησαν έδωσαν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Αναδεικνύοντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη στα ελληνικά Πανεπιστήμια για 36η συνεχή χρονιά, απέδειξαν καταφανώς ότι προτιμούν την αλήθεια και όχι την κινδυνολογία, προτιμούν την βιβλιοθήκη και όχι την κατάληψη, προτιμούν ένα πανεπιστήμιο που καθημερινά εξελίσσεται και γίνεται πιο καινοτόμο και ανταγωνιστικό, όχι ένα πανεπιστήμιο άντρο ανομίας και παρακράτους. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, από σήμερα ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για να φανούμε αντάξιοί της».

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα συγκεντρωτικά και ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναγνωρίζει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική