Πολιτική

Folli Follie: Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ μετά το e-mail με αναφορά στον Τσίπρα

«Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός» αναφέρεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπεύθυνου Ασφαλείας της εταιρίας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τα μηνύματα του Υπεύθυνου Ασφαλείας της εταιρίας Folli Follie, Ν.Σ. προς τον επικεφαλής του ομίλου και προφυλακισθέντα σήμερα, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, στα οποία κατονομάζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των δύο ανδρών περιλαμβάνεται e-mail με αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που έχει εκτοξεύσει κατακόρυφα την ένταση μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός» αναφέρει προς τον επικεφαλής του ομίλου ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, Ν.Σ., με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «συκοφαντικούς και ασυνάρτητους ισχυρισμούς», εγκαλώντας παράλληλα την ΝΔ ότι «αποκρύπτει επιμελώς» βασικές πτυχές της υπόθεσης. Στον αντίποδα, «οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις» επιμένει από πλευράς της η Πειραιώς.

Την ίδια ώρα, για απόπειρα αποπροσανατολισμού κάνουν λόγο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Βούτσης, ενώ «οτιδήποτε και αν υπάρχει θα διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη» τόνισε στον Θέμα 104,6 ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης. «Δεν είναι αυτό ζήτημα της ημερήσιας διάταξης που έχει να κάνει με την Κυβέρνηση. Βγαίνουν όμως στη δημοσιότητα διάφορα θέματα. Ένα από αυτά είναι το θέμα αυτό με τη Folli Follie. Πρέπει να το παραγνωρίσει, να το αφήσει στην άκρη;» απάντησε, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πέτσας και εκτίμησε πως η υπόθεση «αναγκαστικά θα απασχολήσει τη Βουλή των Ελλήνων γιατί εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα». «Δεν είναι κάτι που βγήκε από την Κυβέρνηση ή από κάποιον δημοσιογράφο. Βγήκε από αυτούς που έκαναν έλεγχο για αυτήν την υπόθεση. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία να δίνονται απαντήσεις. Και φυσικά όταν θα ασχοληθεί η Βουλή θα δούμε αν υπάρχει και πολιτικό υπόβαθρο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξώδικο Φλαμπουράρη

Παράλληλα, με εξώδικη δήλωσή του προς γνωστή ιστοσελίδα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης απαντά στα «συκοφαντικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση της Folli Follie», υποστηρίζοντας πως στο εξώδικό του πως «η ιστοσελίδα καλείται να δηλώσει και να διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση «ότι ουδέν στοιχείο διαθέτει που να συνδέει αποδεδειγμένα τον Αλ. Φλαμπουράρη με τον όμιλο Folli Follie, τα πρόσωπα ή τις υποθέσεις αυτού και να ανακαλέσει οιαδήποτε αναφορά που επιτρέπει ή αφήνει «σκιές» τέτοιας συσχέτισης».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική