Πολιτική

Folli Follie: «Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αλληλοκατηγορίες για «νταραβέρια» και «τρομακτικά ψεύδη»

Πώς απαντούν Φλαμπουράρης, Μπαλαούρας, Χαρίτσης, Αραχωβίτης – Εξηγήσεις ζητά η Πειραιώς

Σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ της κυβερνητικής παράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση της Folli Follie μετά τα δημοσιεύματα για την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Price Waterhouse Coopers.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις ενώ τέσσερα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών, αρνούνται κάθε εμπλοκή κάνουν λόγο για επιστράτευση λάσπης και συκοφαντίας και προαναγγέλλουν την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη. Πρόκειται για πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κ.κ Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη και για μια υπόθεση που όπως φαίνεται παίρνει τον δρόμο για την βουλή προκαλώντας σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Τα «γαλάζια» στελέχη αντέδρασαν αμέσως στα σχετικά δημοσιεύματα «διαπιστώνοντας» μέσω ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας ότι από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018- « την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα -σημειώνουν στην ίδια ανακοίνωση οι της Νέας Δημοκρατίας- που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία. «Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του», έλεγε μεταξύ άλλων η πρώτη επίσημη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με την οποία καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει τις δικές του σαφείς απαντήσεις.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων» και ζητώντας να απαντήσει με την σειρά της αν: « Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;».

Για την κυβερνητική παράταξη η απάντηση της Κουμουνδούρου αποδεικνύει την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα καθώς αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που τίθενται. «Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογίες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή; Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!», επεσήμαναν κυβερνητικά στελέχη ενώ την ίδια στιγμή το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσε ότι η κυβερνητική στάση δείχνει πανικό για τα αδιέξοδα στην πανδημία και στην οικονομία.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι από την στιγμή που τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξηγήσει αν έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης δηλώνει ότι πίσω από τα δημοσιεύματα κρύβεται μια επιχείρηση βασισμένη σε νέα τρομακτικά ψεύδη με την οποία προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκείνον προσωπικά. «Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folli-Follie. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας», προσθέτει σε δήλωσή του ο κ. Φλαμπουράρης ο οποίος προαναγγέλλει αγωγές και μηνύσεις που «θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες».

Ο σημερινός τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του για την υπόθεση της εταιρείας Folli-Follie δήλωσε ότι ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχε επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Στον ίδιο τόνο κινείται και η απάντηση του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι Ουδέποτε επεδίωξε «οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί». Και φυσικά- συμπληρώνει ο κ. Μπαλαούρας- ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί.

Το πρόσχημα για να στήσουν κάποιοι αβάσιμες συκοφαντίες ήταν για τον κ. Μπαλαούρα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς του. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου», κατέληξε σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Ηλείας ενώ ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα, Σταύρος Αραχωβίτης αρνείται επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή και υπογραμμίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική