16 Οκτωβρίου 2019

Φως σε υπόθεση απαγωγής έπειτα από τέσσερα χρόνια

ell2-medium-1

Κάτι περισσότερο από τέσσερα χρόνια χρειάστηκε η ΕΛΑΣ για να εξιχνιάσει μια ακόμα υπόθεση απαγωγής. Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του δράστη της απαγωγής και ληστείας σε βάρος 50χρονης και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του συζύγου της, στις 12 Ιουλίου 2012 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν τότε άγνωστος δράστης, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τη γυναίκα, την επιβίβασε με τη βία στο αυτοκίνητό της, την έδεσε και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη διάρκεια της απαγωγής, ο δράστης επικοινώνησε με τον σύζυγό της απαιτώντας την καταβολή 200.000 ευρώ ως λύτρα, για να την απελευθερώσει.

Η απαχθείσα, όταν ο δράστης σταμάτησε το αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, εκμεταλλευόμενη την προσωρινή απουσία του, κατάφερε να λυθεί και να βγει από το αυτοκίνητό της. Μόλις αντιλήφθηκε τη διαφυγή της, ο απαγωγέας εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από πολύμηνες έρευνες, η Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για αλλοδαπό, σήμερα κρατούμενο σε φυλακές, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών για παράνομη μεταφορά προσφύγων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δηλώνει άλλοτε Λιβανέζος και άλλοτε Παλαιστίνιος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ελλάδα
Μενού
Responsive Menu Clicked Image