Πολιτική

Φρέντι Μπελέρης: Ο πατέρας μου είναι αποφασισμένος, χρησιμοποιήθηκε πλαστό ποινικό μητρώο σε βάρος του, λέει ο γιος του

Ως δείγμα γραφής για το τι σχεδιάζουν σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας χαρακτήρισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη την πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη για τον πατέρα του.

«Η πρόταση έγινε χωρίς στοιχεία και ενδείξεις, Είναι πρωτόγνωρο αυτό. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η δικαιοσύνη ελέγχεται στην Αλβανία και ότι είναι μια πολιτική δίκη» είπε ο Πέτρος Μπελέρης.

Όπως κατήγγειλε «για να συλληφθεί και να παραμείνει προφυλακισμένος ο πατέρας μου χρησιμοποιήθηκε ένα πλαστό ποινκό μιητρώο που ανακάλυψε ένας εισαγγελέας. Λίγο πριν τις εκλογές που κέρδισε το μητρώο του και όποτε ζητήθηκε στη δίκη ήταν καθαρό, μόνο την ημέρα που έπρεπε να συλληφθεί βρέθηκε λερωμένο»

Ερωτηθείς στην ΕΡΤ για την ψυχολογία του Φρέντι Μπελέρη, ο γιος του απάντησε ότι «είναι στον στόχο του ταγμένος και περιμένει με υπομονη να περάσει αυτό που περνάμε. Είναι αποφασισμένος, γι αυτό κερδίσαμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της μειονότητας στην Αλβανία».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz5f3a1la2ah)

H εισαγγελική πρόταση

Κάθειρξη 2 ετών και 6 μηνών για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για «ενεργή διαφθορά» πρότεινε η Ειδική Εισαγγελία της Αλβανίας. Για τον συνεργάτη του Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, ο εισαγγελέας πρότεινε δύο χρόνια φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας θέτοντάς τον σε περιοδικό έλεγχο από τις αρχές, ενώ και στους δύο ζητήθηκε η υποχρεωτική καταβολή δικαστικών εξόδων, ύψους 166.000 λεκ (περίπου 1.600 ευρώ).

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, οι δύο εισαγγελείς του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς (SPAK), διάβασαν τα συμπεράσματα των 60 σελίδων ζητώντας από το Ειδικό Δικαστήριο Κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς στην Αλβανία (GJKKO) να κηρύξει ένοχους διαφθοράς τους Μπελέρη και Κοκαβέση. Ως απόδειξη, το SPAK αναφέρει ότι υπάρχουν βίντεο από συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες του Φρέντι Μπελέρη με τον «συνεργάτη της αστυνομίας». Η κατηγορία αναφέρει «εξαγορά ψήφων». Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για εξαγορά οκτώ ψήφων με το ποσό των 360 ευρώ. Δηλαδή περίπου 45 ευρώ η ψήφος.

Σύμφωνα µε τη δικογραφία και όσα έχουν λεχθεί κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου, οι «αρμόδιες» αρχές ενεργοποίησαν τον «συνεργάτη της αστυνομίας» Αρσέν Ράμα, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε διοικητή του Α.Τ. Χειμάρρας, Ερμάλ Χαϊντίνι, του ανέφερε ότι είχε αντιληφθεί εξαγορά ψήφων υπέρ του Μπελέρη. O διοικητής του Α.Τ. Χειμάρρας δήλωσε ότι έκανε έρευνα έπειτα από αυτήν την καταγγελία και αργότερα ενημέρωσε την εισαγγελέα Αυλώνας, Ματίλντα Πέζα, «καλωδίωσε» τον Αρσέν Ράμα και «εξασφάλισε» άδεια για την έναρξη παρακολουθήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική