Πολιτική

Φρέντι Μπελέρης: Προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν, πρώην στελέχη του κόμματος Ράμα οι δικαστές που τον προφυλάκισαν

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος προχώρησε ο αδερφός του μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον Λεονάρδο Μπελέρη, «προσπάθησαν να παγιδεύσουν τον αδερφό μου. Τον έπαιρνε τηλέφωνο επί 30 ημέρες το ίδιο άτομο που προσπαθούσε να τον παγιδεύσει σε αγοραπωλησία ψήφων».

Όπως είπε, αν και το νομικό πλαίσιο στην Αλβανία είναι πρόσφατο με ευρωπαϊκές προοπτικές «δεν το τηρούν. Αν δούμε αυτούς που δίκασαν τον Φρέντι είναι όλοι πρώην στελέχη του κόμματος Ράμα. Δεν επέτρεψαν να γίνει η δικασία με ανοιχτές πόρτες».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csv4xnrtc4kx)

«Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία είχε αναλάβει ο Ραμά την καμπάνια του αντιπάλου του αδερφού μου, τον υποστήριζαν οι βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος. Ο Ράμα δεν έλεγε τι θα κάνουμε για τη Χειμάρρα αλλά ότι δεν θα τον αφήσω να κερδίσει (σ.σ. τον Φρέντι Μπελέρη)» συνέχισε ο αδερφός του δημάρχου Χειμάρρας.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Φρέντι Μπελέρης, ο αδερφός του είπε ότι «είναι πολύ καλά ψυχολογικά, ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι υπηρετεί». Όπως τόνισε «το 2015 πήρε (σ.σ. ο Φρέντι Μπελέρης) την απόφαση να επιστρέψει τση Χειμάρρα. Από όταν πήγε εκεί πάντα διωκόταν από τις αλβανικές αρχές. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι ξεχωριστό για τον ίδιο. Για τον λαό της Χειμάρρας είναι διαφορετικό. Εκτός από το Φρέντι καθημερινά και άλλοι δέχονται την πίεση από το καθεστώς Ράμα. Ο λόγος είναι ένας: Η Χειμάρρα είναι η Ριβιέρα της Αλβανίας καθώς εκεί είναι οι καλύτερες παραλίες, είναι απέναντι από την Κέρκυρα, είναι το φιλέτο».

Ο Φρέντι Μπελέρης είχε χθες, Τετάρτη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιο του, «έχει μάθει τα νέα τα ευχάριστα (σ.σ. για την νίκη στον δήμο Χειμάρρας), θα περάσει τον Γολγοθά, δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική του περιπέτεια».

Ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε και στον επίσης προφυλακισμένο Περικλή Κοκαβέση, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, λέγοντας «φανταστείτε να πάθει κάτι ο Περικλής, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, φανταστείτε πόσο απάνθρωποι είναι».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική