Πολιτική

Φρέντι Μπελέρης: Στο πλευρό του πρώην υπουργός του Ράμα – Αποθεώθηκε η κόρη του (βίντεο)

Στο Δικαστήριο Αυλώνας, με την κατηγορία «εξαγορά ψήφων» θα οδηγηθεί σήμερα ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης που κρατείται για περισσότερες από τις 24 ώρες από τις αλβανικές Αρχές, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός χώρας.

Κύκλοι της ομογένειας θεωρούν πως η κυβέρνηση Ράμα, για την οποία αποτελεί «στοίχημα» η επικράτηση του εκλεκτού της Γκιόργκι Γκόρο στην Χειμάρρα, θα φτάσει στα άκρα, «ροκανίζοντας» τον χρόνο και εμποδίζοντας τον Μπελέρη να βρίσκεται στην πόλη την Κυριακή της ψηφοφορίας. Παράλληλα εντείνεται η παραφιλολογία, από κύκλους του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και φιλικών ΜΜΕ, πως ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί αποκλειστικά στο να αποτρέψει μαζική προσέλευση ομογενών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προς την Χειμάρρα προκειμένου να στηρίξουν στην κάλπη τον Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με το himara.gr ο δικαστής έχει  τη δυνατότητα να ζητήσει άλλες 48 ώρες μέχρι να εκδώσει την απόφασή του και έτσι να φτάσει στο ανώτατο όριο κράτησης των 96 ωρών που προβλέπεται στην Αλβανία μετά από κάθε σύλληψη.

Το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση στο κέντρο της Χειμάρρας, προγραμματισμένη για την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, απουσία του Μπελέρη που συνεχίζει να κρατείται αυθαίρετα από τις αλβανικές Αρχές.

Posted by Φρέντης Μπελέρης on Friday, May 12, 2023

Η μαζική παρουσία του κόσμου, μαρτυρά πως οι ομογενείς της πόλης συσπειρώθηκαν ακόμη περισσότερο γύρω από την υποψηφιότητα Μπελέρη, παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Το πλήθος δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει συνθήματα υπέρ της νίκης του Φρέντι Μπελέρη, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν στιγμή όταν η κόρη του ομογενή υποψήφιου Ερμιόνη, απευθύνθηκε στο πλήθος κλείνοντας την εκδήλωση. 

«Εμείς αποφασίζουμε για το καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να αλλάξουμε τα πάντα, έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε το καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουμε λόγο γιατί η Χειμάρρα είμαστε εμείς» είπε η 17χρονη κόρη του Φρέντι Μπελέρη.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cskxinkelox5)

Στην Χειμάρρα βρέθηκε και ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Φοινικαίων Λεωνίδας Παππάς, που δήλωσε την υποστήριξη και την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέργη,

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική