Διεθνή

Φρίκη: 3 ηλικιωμένες μοναχές βιάστηκαν και σφαγιάστηκαν μέσα στο μοναστήρι τους

C7BEB65FF4B55C4136123F9780DDF432.jpgΗ αστυνομία τoυ Μπουρούντι ανακοίνωσε ότι τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται. Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Φρίκη στο Μπουρούντι. Τρεις ηλικιωμένες Ιταλίδες μοναχές βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες, και τουλάχιστον οι δύο από αυτές είχαν βιαστεί και αποκεφαλιστεί από τους δράστες, στα βόρεια της Μπουζουμπούρα, της πρωτεύουσας του Μπουρούντι.

Η αστυνομία της αφρικανικής χώρας ανακοίνωσε ότι τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται. Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Ο πατήρ Μάριο Πουλιτσίνι, που είναι υπεύθυνος για την ενορία στα βόρεια προάστια της Μπουζουμπούρα, είπε ότι τα δύο πρώτα θύματα, η Λουτσία Πουλίτσι 75 ετών και η Όλγκα Ρασκιέτι, 82 ετών, δολοφονήθηκαν στον κοιτώνα τους το απόγευμα της Κυριακής. Η τρίτη, η 79χρονη μοναχή Μπερναντέτα Μποτζιάν, βρέθηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Κατά τα φαινόμενα, οι δολοφονίες έγιναν σε διαφορετικές ώρες. “Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε το λόγο, όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε ο πατήρ Μάριο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τουλάχιστον οι δύο γυναίκες είχαν βιαστεί πριν από τη δολοφονία τους.

“Ο δράστης αποκεφάλισε τις δύο μοναχές, τη Λουτσία και την Όλγκα και στη συνέχεια συνέθλιψε το πρόσωπο της μίας από αυτές χτυπώντας το με μια πέτρα” εξήγησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αστυνομίας του Μπουρούντι, ο στρατηγός Γκοφρουά Μπιζιμάνα.

Ο πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των γυναικών και το ιεραποστολικό Τάγμα των Αδελφών της Μαρίας στο οποίο ανήκαν.

Η Καθολική Επισκοπή της Πάρμας από την πλευρά της ανέφερε στον ιστότοπό της ότι ο θάνατος των αδελφών ήταν “το τραγικό αποτέλεσμα μιας ένοπλης ληστείας από ένα διανοητικά ταραγμένο πρόσωπο”. Όμως η αστυνομία του Μπουρούντι τόνισε ότι ο δράστης “δεν πήρε τίποτα, ούτε καν τα χρήματα που υπήρχαν εκεί”.

Ο πατήρ Πουλιτσίνι εξήγησε ότι το τρίτο θύμα, η αδελφή Μπερναντέτα, του τηλεφώνησε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής επειδή άκουγε θορύβους στο μοναστήρι. Δυο ώρες αργότερα, αφού άκουσε κραυγές, βρήκε ο ίδιος το άψυχο σώμα της “μέσα σε μια λίμνη αίματος” πρόσθεσε εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του: “Πώς μπορεί να το κάνει κανείς αυτό σε αυτές τις 80χρονες αδελφές;” διερωτήθηκε.

Στη μονή την ίδια ώρα κοιμόντουσαν άλλες δύο αδελφές, μία από τη Ρουάντα και μία από τη ΛΔ του Κονγκό, όμως δεν άκουσαν απολύτως τίποτα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή