Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Kοινωνική δομή στην μνήμη της έφτιαξε ο Δήμος Ιλίου

Έδωσαν το όνομα της αείμνηστης προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην τοπική κοινωνική δομή

Την μνήμη της Φώφης Γεννηματά θέλησε να τιμήσει ο Δήμος Ιλίου, δίνοντας το όνομα της στην τοπική κοινωνική δομή, «Δίκτυο Αγωγής Υγείας – Φώφη Γεννηματά». Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παρόντες ήταν ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης και οι δύο κόρες της Αιμιλία και Κατερίνα καθώς και η αδερφή της κ. Μαίρη Γεννηματά.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Τόνια Αντωνίου και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος και ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, Στέφανος Παραστατίδης. Επιπλέον και οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας, Νίκος Βοσδογάνης, Παύλος Χρηστίδης και ο Γιώργος Τσούμας.
Μεταξύ άλλων επίσης, οι κ.κ Πολυζωγόπουλος, Τσούρας, Παπαϊωάννου.

Ο δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος  Ζενέτος μίλησε με ζεστά και συγκινητικά λόγια για την Φώφη Γεννηματά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η αείμνηστη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, πάλεψε για την δημόσια υγεία και το ΕΣΥ. Πίστευε, όπως είπε, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην δημιουργία δομών αστικού τύπου, το οποίο ο δήμος διεκδικεί.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το ’17 και ήταν αφιερωμένο στις γυναίκες. Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, παρέλαβε από τον δήμαρχο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως και μετάλλιο και λεύκωμα στην μνήμη της.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, αποκαλύφθηκε και η επιγραφή της Κοινωνικής Δομής από τον δήμαρχο της πόλης και τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική