30 Ιανουαρίου 2023

Γαϊτάνης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν το σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης και την απουσία στοιχείων»

«Στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά ομολογούν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον του Πρωθυπουργού, αλλά και υπέδειξαν τα κέντρα που βρίσκονται πίσω από αυτή την υπόθεση» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

«Χθες η κυρία Φωτίου επιβεβαίωσε στο ακέραιο και αιτιολόγησε γιατί συμβαίνει αυτή η υπόθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «ΣΚΑΪ 100,3», ενώ προσέθεσε ότι η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα πρέπει να διερευνήσει αυτή την υπόθεση και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Ο κ.Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο να διασφαλίζει ότι η ΕΥΠ θα κάνει τη δουλειά της αλλά ταυτόχρονα να προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Γαϊτάνης: Το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις προσπαθεί να λύσει θεσμικά κενά δεκαετιών

Όπως είπε, για το λόγο αυτό η κυβέρνηση από χθες έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να λύσει εκκρεμότητες και θεσμικά κενά δεκαετιών.

Ο κ.Γαϊτάνης επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβερνητικών ημερών του αφαιρέθηκε η υπογραφή του δεύτερου εισαγγελέα, μειώθηκαν οι ποινές για τα κακόβουλα λογισμικά και μετατράπηκαν από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές πράξεις. «Εμείς θέλουμε να βγουν όλα στο φως και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για αστοχίες που υπήρχαν», είπε ο κ.Γαϊτάνης επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατέληξε εκφράζοντας τη λύπη του διότι όπως είπε «ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στην αδιέξοδη ατζέντα της αντιπολίτευσης που καταρρέει από τα ίδια της τα στελέχη».Πολιτική