31 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: Κατηγορίες σε βάρος 3 τζιχαντιστών που συνελήφθησαν στην Τουρκία

FDB7592C494BDA7E31B6DF844139F773.jpgΑνάμεσα στους τρεις συλληφθέντες βρίσκεται ο 29χρονος κουνιάδος του Μοχάμεντ Μερά, του νεαρού γάλλου ισλαμιστή ο οποίος το 2012 δολοφόνησε επτά ανθρώπου στην περιοχή της Τουλούζης.

Κατηγορίες για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων απήγγειλαν το Σάββατο οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές σε βάρος τριών γάλλων πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τουρκία αφότου είχαν ταξιδέψει στην Συρία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες βρίσκεται ο 29χρονος κουνιάδος του Μοχάμεντ Μερά, του νεαρού γάλλου ισλαμιστή ο οποίος το 2012 δολοφόνησε επτά ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, στην περιοχή της Τουλούζης.

Περίπου 3.000 Ευρωπαίοι πιστεύεται πως έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις εξτρεμιστικών ένοπλων οργανώσεων, όπως δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ο ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε εκτιμήσει πως περίπου 930 άτομα από τη Γαλλία συμμετέχουν στον «ιερό πόλεμο» στο Ιράκ και τη Συρία.Διεθνή