Διεθνή

Γαλλία: Ο Ντιεντονέ δηλώνει ότι ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ συμβολίζει την πρόοδο!

4CD1E8795F33C948FC507BA0C2591822.jpg“Πιστεύω ότι ο αποκεφαλισμός συμβολίζει πάνω απ’ όλα την πρόοδο. Στη Γαλλία αποκεφαλίζαμε ανθρώπους ενώπιον του λαού, στις πλατείες”, επισημαίνει ο 46χρονος ηθοποιός.

Σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στη γαλλική κοινή γνώμη οι νέες δηλώσεις του, γνωστού για τα αντισημιτικά του σχόλια, “σατιρικού” ηθοποιού Ντιεντονέ για τον Τζέιμς Φόλεϊ. Ο γάλλος ηθοποιός ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι ο αποκεφαλισμός του αμερικανού δημοσιογράφου από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συμβολίζει την… πρόοδο(!)

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η γαλλική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του αμφιλεγόμενου σατιρικού ηθοποιού για  “υποστήριξη τρομοκρατικών πράξεων”. 

Στο βίντεο αυτό ο Ντιεντονέ ειρωνεύτηκε “τα στελέχη της μαφίας των Ρόθτσιλντ” – μια έκφραση που χρησιμοποιεί για τους ηγέτες των δυτικών χωρών— που κατά τη γνώμη του συγκλονίστηκαν λιγότερο από τον φόνο του Μουάμαρ Καντάφι “που λιντσαρίστηκε” ή από τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσέιν το 2006, απ’ ό,τι από την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου.

“Η μαφία του Ρόθτσιλντ λέει όχι, αυτό είναι εντάξει, αλλά ο Τζέιμς Φόλεϊ, αυτό παραπάει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο γάλλος κωμικός στη συνέχεια φτάνει στο σημείο να δηλώσει ότι «ο αποκεφαλισμός συμβολίζει “την πρόοδο” και την “είσοδο στον πολιτισμό” των τζιχναντιστών», ενώ επιτίθεται και στους γονείς του Φόλεϊ, του δημοσιογράφου που απήχθη το 2012 στη βόρεια Συρία και τον οποίο εκτέλεσε στα τέλη Αυγούστου το ΙΚ. “Πιστεύω ότι ο αποκεφαλισμός συμβολίζει πάνω απ’ όλα την πρόοδο. Στη Γαλλία αποκεφαλίζαμε ανθρώπους ενώπιον του λαού, στις πλατείες”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο 46χρονος ηθοποιός.

Μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, η Google έκλεισε σήμερα Παρασκευή το κανάλι του Ντιεντονέ στο YouTube.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή