29 Ιανουαρίου 2023

Γενεύη – Συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτέρες και Δένδια: Έμφαση στην ανάγκη αποτελεσματικού κράτους στο πλαίσιο της ΕΕ

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες είναι να επαναφέρουμε το Κυπριακό στις ράγες τις διαπραγμάτευσης», διεμήνυσε ο Κύπριος πρόεδρος

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφερόμενος στη συνάντηση Αναστασιάδη – Γκουτέρες στη Γενεύη, δήλωσε πως πως ήταν μία πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε, «είχε την ευκαιρία να αναδείξει την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο των παραμέτρων που ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε θέσει. Ανέλυσε εν εκτάσει το όραμα για το Κυπριακό, δίνοντας έμφαση στην επόμενη μέρα της λύσης η οποία θα συμβάλει, όχι μόνο στην ευημερία όλων των Κυπρίων αλλά και στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

«Αναφερόμενος στην πρόταση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε, «έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους και αποτελεσματικού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Τόνισε την ανάγκη όπως η λύση δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στην χώρα με τρόπο που η αντίληψη της ασφάλειας της μίας κοινότητας να μην αποτελεί απειλή για την άλλη κοινότητα», ανέφερε ο κ. Κούσιος.

«Υπενθυμίζουμε», σημείωσε, «ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτές τις μέρες είναι να επαναφέρουμε το Κυπριακό στις ράγες τις διαπραγμάτευσης, γεγονός που αποτελεί τον κύριο στόχο των παρεμβάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε αυτόν επικεντρώθηκε σήμερα».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε και με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια με τον οποίο ανασκόπησαν την κατάσταση, και συμφώνησαν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που οι δύο κυβερνήσεις θα αναλάβουν ενόψει των εξελίξεων τόσο στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς όσο και εκτός αυτής.Πολιτική