Πολιτική

Γεννηματά για Γενοκτονία των Ποντίων: Να ζητήσουν συγνώμη επιτέλους οι Τούρκοι

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι σήμερα «τιμούμε τον Ποντιακό ελληνισμό» – «Όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλες τις χώρες του πλανήτη»

Την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τιμά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, που καλεί την Τουρκία να ζητήσει «συγγνώμη επιτέλους για το έγκλημα».

Η κυρία Γεννηματά αναφέρεται σε όσους «σφαγιάστηκαν, έχασαν τους ανθρώπους τους, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν, έχτισαν τη ζωή τους από το μηδέν στις νέες πατρίδες, πρόκοψαν ξανά».

«Οι Πόντιοι κοιτάνε πάντα μπροστά, όμως δεν ξέχασαν ποτέ τις ρίζες τους. Ενωμένοι, με τις παραδόσεις τους, τιμούν τους προγόνους τους και μαζί όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλες τις χώρες του πλανήτη», τονίζει, προσθέτοντας ότι η «τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό είναι το αντίδοτο στη λήθη».


19η Μαΐου. Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

Σήμερα τιμούμε τον Ποντιακό ελληνισμό.

Ένα από τα πιο δυναμικά και δημιουργικά κύτταρα του ελληνισμού που έρχεται μέσα από τα βάθη των αιώνων και κάνει αισθητή την παρουσία του παντού, σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Σφαγιάστηκαν, έχασαν τους ανθρώπους τους, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν, έχτισαν τη ζωή τους από το μηδέν στις νέες πατρίδες, πρόκοψαν ξανά.

Οι Πόντιοι κοιτάνε πάντα μπροστά, όμως δεν ξέχασαν ποτέ τις ρίζες τους.

Ενωμένοι, με τις παραδόσεις τους, τιμούν τους προγόνους τους και μαζί όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλες τις χώρες του πλανήτη.

Να ζητήσουν συγνώμη επιτέλους οι Τούρκοι για το έγκλημα.

Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής ημέρας μνήμης που καθιερώθηκε το 1994 ομόφωνα από τη Βουλή με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό είναι το αντίδοτο στη λήθη.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί ο Ερντογάν με το μήνυμά του την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δείτε βίντεο: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μητσοτάκης για Γενοκτονία Ποντίων: «Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική