19 Οκτωβρίου 2021

Γεννηματά: Η παράταξη μας είναι ο προοδευτικός πόλος

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μίλησε για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις αποκαλύψεις Κοντονή

Συνέντευξη παραχώρησε η Φώφη Γεννηματά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» όπου μίλησε για το Κίνημα Αλλαγης αλλά και θέματα επικαιρότητας. Για το 8% το οποίο δεν την ικανοποιεί η κυρία Γεννηματά είπε ότι θέλει να ξανά γίνει το κόμμα της πρωταγωνιστικό.

Τονίζοντας ότι πλέον και τα δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τη δύσκολη δεκαετία που πέρασε η χώρα μας. «Η κοινωνία έζησε το ΣΥΡΙΖΑ και ζει και τη ΝΔ. Αναστοχάζεται. Θυμάται πότε έζησε καλύτερα και αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα ψηλότερα. Τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή, προοδευτική που μόνο εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, μπορούμε να καθοδηγήσουμε. Ξέρουμε από πού ερχόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Είμαστε η προοδευτική δύναμη που αποτελεί ουσιαστικό ανάχωμα στη Συντήρηση. Η παράταξη που κάνει πραγματική αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεννηματά άσκησε για άλλη μια φορά σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τονίζοντας ότι ξέφυγε ο έλεγχος τόσο στον τουρισμό αλλά και την ελλιπή οργάνωση στα ΜΜΜ και στα σχολεία.

Για τις επενδύσεις στην χώρα μας, η κ.Γεννηματά, μιλώντας για το πρόγραμμα αναπτυξης που έχει παρουσιάσει το κόμμα της, δήλωσε ότι το 50% των πόρων από το Ταμείο ανάκαμψης πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις. Για τη Microsoft, η κυρία Γεννηματά, χαιρέτησε την μεγάλη επένδυση.

Για τη Χρυσή Αυγη, η κυρία Γεννηματά είπε πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση της Δικαιοσυνης. Τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση των πολιτικών άκρων, μετά το Εφετείο, συνεχίζονται στο δημόσιο διάλογο, στη Βουλή, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας, στα τηλεοπτικά πάνελ, στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, όπου δηλαδή μπορεί να εισχωρήσει ξανά ο μισαλλόδοξος εξτρεμιστικός λόγος. Γι’ αυτό είναι καθήκον της Πολιτείας, των ΜΜΕ και των κομμάτων να συζητούν και να διαβουλεύονται διαρκώς με την κοινωνία. Για να μην δημιουργούνται ψευδαισθήσεις ή επικίνδυνες θεωρίες συνομωσίας που τροφοδοτούν τον διχασμό και τη βία.

Όσο για τις αποκαλύψεις Κοντονή, η προεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη και το στίγμα ότι επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να μην στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, θα τους ακολουθεί για πάντα».Πολιτική