Πολιτική

Γεννηματά: «Ναι» στο άρθρο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού – »Όχι» στην αλλαγή για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Για το άρθρο 86 είπε ότι «συμφωνούμε με την κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας. Η ερμηνευτική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντιπερισπασμό απέναντι στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τις ενέργειες που έκανε η αυλή του»

Την ανάγκη συμβολής του Συνταγματικού κειμένου στην δημιουργία «ενός φιλελεύθερου κράτους δικαίου» επισήμανε η κυρία Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει την αναθεώρηση του άρθρου 54 για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αν και υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την συνταγματοποίηση περιορισμών.

«Κατανοούμε την ανάγκη ψήφισης του αρ. 54 για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού όπως είναι λάθος να αποτυπωθούν περιορισμοί στην συνταγματική διατύπωση. Διανύσαμε δρόμο με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους πρέπει να μετέχουν ισότιμα. Δεν εγκαταλείπουμε τον στόχο για επιστολική ψήφο και καθολική συμμετοχή γι αυτό πρέπει να ξαναδείτε την διατύπωση» είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι θα καταψηφίσει την διάταξη για τον τρόπο εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι ευτελίζει τον θεσμό.

Αναφορικά με το άρθρο 86 είπε ότι «σήμερα τελειώνει η δημαγωγική εκμετάλλευση του άρθρου. Συμφωνούμε με την κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας. Η ερμηνευτική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντιπερισπασμό απέναντι στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τις ενέργειες που έκανε η αυλή του».

Παράλληλα, επισήμανε την χαμένη ευκαιρία με ευθύνη της προηγούμενης Βουλής για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Έγινε δεκτή η πρότασή μας για συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που αποτελεί δική μας μεταρρύθμιση του 2012» είπε

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική