30 Ιανουαρίου 2023

Γεννήματα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ: Συνδικάτα ισχυρά με λόγο και ρόλο

«Σήμερα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Να αποτελέσει η κρίση παρελθόν» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – Οι δεσμεύσεις του κόμματός της για τους εργαζομένους

Στο συνέδριο της ΓΣΕΕ παραβρέθηκε η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Φωφη Γεννήματα, τόνισε ότι η παράταξη της δίνει ιδιαίτερη σημασία στον συνδικαλισμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «συνδικάτα ισχυρά με λόγο και ρόλο, θεσμικοί συνομιλητές για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη στήριξη των εργαζομένων. Με το συνδικαλιστικό κίνημα να αναλαμβάνει το ίδιο την πρωτοβουλία προτάσεων και διαλόγου για τις αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές που απαιτούνται στην λειτουργία και την παρέμβαση του.

Έχουν στοιχίσει πολύ στους ίδιους τους εργαζόμενους τα προβλήματα της ΓΣΕΕ. Σήμερα πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Να αποτελέσει η κρίση παρελθόν».

Παράλληλα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις του κόμματος της.

Δηλαδή:

1. Πρώτο βήμα ο καθορισμός του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους

2. Να ακυρώσουμε την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων.

3.Να καταργήσουμε το Νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση (μετά το μακιγιάζ της ΝΔ).

4. Ρήτρες απασχόλησης σε κάθε σύμβαση του Δημοσίου με ιδιώτες

5. Να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.

6. Να προστατεύσουμε την Α’ κατοικία των ασθενέστερων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς

7ον Κίνητρα ώστε με τους Κοινωνικούς Εταίρους να συγκροτήσουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ψηφιακής Εποχής που θα προετοιμάσει έγκαιρα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

Και τέλος οπως τόνισε ειναι ενεργά παρόντες, μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των Ναυπηγείων, των Λιπασμάτων, της αμυντικής βιομηχανίας, τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων, τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και στις τράπεζες και σε όλους όσους δοκιμάζονται από τις πολιτικές της προηγούμενης και της σημερινής Κυβέρνησης.



Πολιτική