4 Ιουλίου 2020

Γεωργιάδης: Οι Έλληνες θα αυτοκτονήσουν αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ως «αυτοκτονία των Ελλήνων δια των εκλογών» χαρακτήρισε της ψήφους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, «ο ελληνικός λαός έχει αυτοκτονήσει πολλές φορές στην ιστορία διά των εκλογών, δεν είναι η πρώτη φορά που θα αυτοκτονήσει τώρα, αν πέσει η κυβέρνηση και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μπει η χώρα σε μια παρατεταμένη αστάθεια και από εκεί που φεύγαμε από το Μνημόνιο, θα ξαναγυρίσουμε στο Μνημόνιο».

Μιλώντας ξανά για τις δηλώσεις του ότι θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν τις ανασκεύασε αλλά είπε ότι «αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα το έλεγα λιγότερο ωμά». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν έπρεπε να το έχω πει». Μίλησε, μάλιστα, με τα καλύτερα λόγι για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το οποίο χαρακτήρισε ως «τις πιο θωρακισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες» προβλέποντας ότι  θα περάσουν με επιτυχία τα stress tests».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί και σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτώμενος: Είναι δυνατόν να κατηγορούμαι εγώ για την τραπεζική πίστη και να είναι υπερασπιστής της ο Λαφαζάνης που έγραφε στο iskra να πάμε πίσω στη δραχμή;

Χαρακτήρισε, δε, τις θέσεις των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «παλαβομάρες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του. Λένε του κόσμου τις παλαβομάρες και θέλουν να γίνουν υπουργοί και πρωθυπουργοί και να έχουν υπευθυνότητα; Μα, τα λένε σοβαρά αυτά τώρα; Αν η δική μου στάση υποτίθεται ότι είναι αντιπατριωτική και βγαίνει κάποιος να πει ότι θα βγάλει τα λεφτά του έξω – που εγώ δεν το είπα – αυτοί τότε που έχουν τα λεφτά τους έξω, τι είναι; Ο Σταθάκης τα έχει στη BlackRock. Ο Τσακαλώτος στη BlackRock. Η Βαλαβάνη στο Λονδίνο. Ο Παπαδημούλης στις Βρυξέλλες. Δεν κατάλαβα; Και μιλάμε για εκατομμύρια, όχι για 100 ή 200 χιλιάδες! Πάει ο Σταθάκης στο ΔΝΤ. Και καλά κάνει ο άνθρωπος, το ξεκαθαρίζω. Αλλά για να μην τον βρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά πηγαίνει ο δικός τους άνθρωπος στα κοράκια, στα αρπακτικά και τους τοκογλύφους ή τους δοσίλογους, τους γερμανοτσολιάδες και τους προδότες, λένε ότι πάει ιδιωτικά. Ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ πάει, λέει, ιδιωτικά, για να μη φωνάξει ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και δεν ξέρω ποιος άλλος. Ε, κοροϊδευόμαστε τώρα; Και μετά σας φταίει η δική μου δήλωση;»

Υποστήριξε, τέλος, ότι η εικόνα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είναι «ψευδής» γιατί «δεν έχει πουθενά αυξημένα ποσοστά (στις δημοσκοπήσεις), αλλά στην καλύτερη γι’ αυτόν δημοσκόπηση, αυτή του κ. Κούλογλου, είναι δύο μονάδες κάτω». «Πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν η ΝΔ κάνει σωστά τη δουλειά της κι αν όλοι οι βουλευτές της ΝΔσυμπαρασταθούν σωστά στον Σαμαρά και κάνουν αυτό που πρέπει για τη μάχη που πρέπει να δοθεί, το αποτέλεσμα που βλέπετε στις δημοσκοπήσεις είναι πλήρως αναστρέψιμο» κατέληξε ο κύριος Γεωργιάδης.Πολιτική