25 Ιουνίου 2019

Γεωργιάδης: Ζητούμενο να ηττηθεί ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εφ΄όλης της ύλης μίλησε για μια ακόμα φορά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στα Παραπολιτικά 90,1. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα με την ΔΕΘ και την παρουσία του πρωθυπουργού και το Σκοπιανό, απάντησε σε ερωτήματα ακροατών, ενώ έκανε μια αναδρομή στην «περιπέτεια» του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα.

Για το χρέος της ΝΔ: «Την εποχή της εσωκομματικής εκλογής είχα πει ότι τα κόμματα θα πρέπει να μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους όπως όλοι οι πολίτες, ο κόσμος δεν ψήφισε εμένα, αλλά τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος είπε θα νοικοκυρέψω το κόμμα και θα πληρώσει τα χρέη της μέχρι τελευταίου ευρώ.

Εξήγησα ότι δεν αιτούμαι διαγραφή του χρέους, εγώ να δεχτώ την κριτική των πολιτών αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την υποκρισία, γίνεται να το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που διέγραψε χρέη εκατομμυρίων το 1999. Δεν μπορεί να κάνει σόου για τα χρέη της ΝΔ ο Πάνος Καμμένος και Νίκος Νικολόπουλος που ήταν βουλευτές του κόμματος όταν δημιουργήθηκαν τα χρέη.

Η ΝΔ πληρώνει τα δάνεια, δεν έχει διαγράψει χρέη, δεν αιτείται να διαγράψει.»

Για τα σενάρια των συντάξεων: «Υπάρχει νόμος ψηφισμένος για να μην ισχύσουν οι περικοπές θα πρέπει να φέρουν το νέο νόμο, σας υπενθυμίζω ότι η ΝΔ και εγώ προσωπικά ταχθήκαμε κατά της περικοπής των συντάξεων.»

Για τα κόκκινα δάνεια: «Υπάρχει ένας άνθρωπος στη ΝΔ που έχει πει ότι δεν πρέπει να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια; Θα συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία χωρίς τη σταθεροποίηση των τραπεζών. Όταν ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί άρχισαν να πληρώνουν όσοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν.»

Για την περιπέτεια του Ασφαλιστικού: «Έχουν δοθεί απαντήσεις για το Ασφαλιστικό. Ήδη από το 1990 τέθηκε το ζήτημα των προβληματικών ταμείων, καθώς δόθηκαν υψηλές συντάξεις χωρίς να έχουν πληρωθεί τα αντίστοιχα ποσά, μέσα στη δεκαετία του 1980. Το 1990 γίνεται ο νόμος Σιούφα για την τριμερή χρηματοδότηση, πήρε μια ανάσα το ασφαλιστικό σύστημα. Το 2000 η κυβέρνηση Σημίτη με την επιτροπή Σπράου για το μέλλον των ασφαλιστικό. Αποτέλεσμα να γίνει η μεγαλύτερη συγκέντρωση στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια. Ο κόσμος το 2000 δεν γούσταρε να γίνει τίποτα για το ασφαλιστικό οι ελάχιστοι που πήγαν να μιλήσουν για κάτι διαφορικό μόνο που δεν έφαγαν ξύλο.

Φτάνουμε στην εποχή της Πετραλιά που είδε το πρόβλημα πήγε να μειώσει τα ταμεία, θυμάστε τι έγινε η αντιπολίτευση επιτέθηκε, καιγόταν Αθήνα και πάλι κατάφερε η Φάνη Πάλλη Πετραλιά κρατήθηκε όρθια πάρα τον λαϊκισμό. Ο Κώστας Καραμανλής και εν μέσω λαϊκισμού προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα. Μετά όμως ήρθε το λεφτά υπάρχουν και τελείωσε.»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε «ότι το ζήτημα είναι να ηττηθεί ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι ο σύμμαχός μας για να ηττηθεί αυτή η ηγεμονία. Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, είναι τυχοδιώκτης.»

Στις συνεχείς αναφορές στο πρόσωπό του, αλλά και στον κ. Βορίδη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Έχετε ακούσει κανέναν να έχει εκδιωχθεί από εμάς για τις πολιτικές του πεποιθήσεις; Και εγώ και ο κ. Βορίδης περάσαμε από υπουργεία.»

Για το Σκοπιανό: «Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση μόμφης πριν τη Συμφωνία, εάν η συμφωνία υπογραφεί παράγει τετελεσμένα, εάν τα Σκόπια ψηφίσουν, για αυτό θα έπρεπε να έχει πέσει η κυβέρνηση πριν την υπογραφή της Συμφωνίας. Οι Σκοπιανοί λόγω του Τσίπρα και του Καμμένου πέτυχαν ότι ήθελαν εδώ και 30 χρόνια.»

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image