28 Μαΐου 2020

Γεραπετρίτης: Αναδρομικά στους συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ -Τι είπε για 120 δόσεις

«Ta αναδρομικά στους συνταξιούχους θα δοθούν για το διάστημα από την ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ έως και την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού». Αυτό τόνισε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που δικαιώνονται από την έκδοση της απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικά τον τρόπο υπολογισμού εισφορών αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, το πλαφόν των 1.300 ευρώ για ανώτατη σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού αναπλήρωσης για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον νόμο Κατρούγκαλου (Μάιος 2016).

«Θα χτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στις βασικές αξίες που υιοθετεί η απόφαση του ΣτΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό και τόνισε ότι θα είναι ένα σύστημα βιώσιμο και δίκαιο που θα ενισχύει όσους έχουν ανάγκη. «Αποκαθιστούμε όσους υπέστησαν βλάβη από την αντισυνταγματικότητα του νόμου», συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τις 120 δόσεις
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων που η προθεσμία εκπνέει σήμερα, ο κ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας παράτασης, ωστόσο προέτρεψε τους πολίτες να ολοκληρώσουν σήμερα, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία, τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι στιγμές νωρίτερα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με ανάρτησή του στο twitter τόνισε ότι «από αύριο θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις».Πολιτική