Πολιτική

Γεραπετρίτης: Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Σούνακ ακυρώθηκε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά

«Η ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να το σχολιάσω. Αυτό που μπορώ να πω ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με την πολιτικά απρεπή απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μη συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας. 


Γ. Γεραπετρίτης για Ρ. Σούνακ: Ίσως είχε καλύτερα πράγματα να κάνει

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από την πλευρά του σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τη στάση του Ρίσι Σούνακ μιλώντας στο LSE λέγοντας ότι «ίσως είχε καλύτερα πράγματα να κάνει».

Η Αθήνα διαψεύδει αβάσιμες διαρροές από Λονδίνο ότι δήθεν είχε συμφωνηθεί να μην τεθούν δημοσίως οι ελληνικές θέσεις για τα Γλυπτά

Συνέχεια στο «διπλωματικό φάουλ» έδωσε μέσω διαρροών η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η γραμμή άμυνας του Λονδίνου για να δικαιολογηθεί η ακύρωση του ραντεβού Σούνακ-Μητσοτάκη είναι ότι δήθεν η συνάντηση είχε συμφωνηθεί με την «αντίληψη» ότι η ελληνική πλευρά δεν θα έθετε δημοσίως τις πάγιες θέσεις της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης διέψευσαν αμέσως τους ισχυρισμούς αυτούς, τόνισαν ότι «είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» και ότι γνώριζαν πολύ καλά ότι το θέμα των Γλυπτών είναι παγίως στην ατζέντα των ελληνοβρετανικών επαφών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική