3 Οκτωβρίου 2022

Γεραπετρίτης: Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελείται τουλάχιστον από 90% εγγυήσεις υπέρ των εργαζόμενων

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αλλά και τα προνόμια των εμβολιασμένων

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και της εμβολιαστικής διαδικασίας μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τα προνόμια των εμβολιασμένων είναι δυο διαφορετικά ζητήματα σημειώνοντας παράλληλα πως θα αποκατασταθεί η πλήρης ελευθερία στην κίνηση και τη δραστηριότητα των εμβολιασμένων πολιτών.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα, τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής, ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο τώρα, για το οποίο έχουν ήδη κηρυχθεί απεργίες, είπε ότι «η κυβέρνηση φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο κατά τουλάχιστον 90% αποτελείται από αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις υπέρ των εργαζόμενων». Υπογράμμισε δε ότι κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύεται ο έλεγχος των εργοδοτών από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που αποκτά αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, τόνισε ότι για πρώτη φορά σε πραγματικό χρόνο ελέγχονται οι εργοδοτικές καταχρήσεις.

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πήρε μαζί του στις Βρυξέλλες ένα πολύ ισχυρό διπλωματικό χαρτοφυλάκιο.Πολιτική