Πολιτική

Γεραπετρίτης: Τζηκαλάγιας και Αντωνίου δεν εκπροσώπησαν κυβέρνηση και ΝΔ στις εκδηλώσεις σε Γράμμο – Βίτσι

«Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου, κάθε διχαστική αναφορά θα πρέπει να εκλείψει» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας – Ο κ. Τζηγκαλάγιας και η κυρία Αντωνίου δεν παραστάθηκαν με τη βουλευτική ή κομματική ιδιότητα

Την ανάγκη να εκλείψουν οι διχαστικές αναφορές στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Βουλή των Ελλήνων, η κυβέρνηση και η ΝΔ δεν λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις εκδηλώσεις στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως η παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια και της Διευθύντριας του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρίας Αντωνίου, στις αντίστοιχες εκδηλώσεις δεν έγινε με την βουλευτική ή την κομματική τους ιδιότητα αλλά παραβρέθηκαν ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών.

Αναλυτικά, η γραπτή απάντηση που κατέθεσε ο κ. Γεραπετρίτης στην Βουλή αναφέρει: «Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, κάθε διχαστική αναφορά στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου θα πρέπει να εκλείψει διότι δεν προάγει την εθνική συμφιλίωση και την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας. Στο θρησκευτικό μνημόσυνο των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτικών, το οποίο διοργανώνεται, επί πολλά έτη, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στην περιοχή Βίτσι της Π.Ε. Καστοριάς, συμμετέχουν οι συγγενείς και οι φίλοι των νεκρών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε άλλες εκδηλώσεις. Ανέκαθεν σε αυτές τις εκδηλώσεις παρίσταντο τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές, χωρίς να εκπροσωπούν κόμμα, τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί σχετικό ζήτημα».

Ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι «ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και η κα Μαρία Αντωνίου, πρώην Βουλευτής Καστοριάς και νυν Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού αντιστοίχως, δεν παρίστανται στο εν λόγω μνημόσυνο, με τη βουλευτική και κομματική τους ιδιότητα, ούτε εκπροσωπούν τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, αλλά παρίστανται ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών, λαμβανομένου υπόψη και του στενού κύκλου της τοπικής κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική