10 Αυγούστου 2022

Γερμανικό δημοσίευμα – FAZ: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει τα πάντα καλύτερα – Χάρη στο 112, οι εκκενώσεις γίνονται εγκαίρως

Το γερμανικό δημοσίευμα στέκεται στα λάθη που έγιναν το 2018 στο Μάτι και εξηγεί σε ποιες αλλαγές προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως προς τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης

Την κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών σχολιάζει σε άρθρο γνώμης η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, παρατηρώντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «θέλει να κάνει τα πάντα καλύτερα από τους προκατόχους του».

Χαρακτηριστικά, η FAZ στέκεται στην ύπαρξη του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης 112, υπογραμμίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι εκκενώσεις γίνονται νωρίς, προτού οι φλόγες φτάσουν σε κατοικημένες περιοχές. 


FAZ_about_fires

Παράλληλα, το γερμανικό δημοσίευμα δεν ξεχνάει την εθνική τραγωδία στο Μάτι το 2018, λέγοντας μάλιστα ότι το ελικόπτερο που ξεκίνησε, τότε, να συντονίζει τις δυνάμεις για την εξουδετέρωση της πυρκαγιάς, αναγκάστηκε να προγειωθεί άμεσα, λόγω έλλειψης καυσίμων.

Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζονται τα λάθη που έγιναν στο Μάτι, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων ουσιαστικά δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα, εν μέσω χάους, οι αστυνομικοί να στέλνουν τους οδηγούς των οχημάτων σε έναν λαβύρινθο από μικρούς δρόμους, οδηγώντας τους ουσιαστικά στον εγκλωβισμό και τον θάνατό τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, το δημοσίευμα της FAZ υποστηρίζει ότι ο προκάτοχος του κ. Μητσοτάκη, Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. τον «φωτογραφίζει», δίχως να τον κατονομάζει) «έκανε διακοπές, όταν οι φωτιές μαίνονταν», ενώ τονίζει ότι οι Έλληνες δεν νιώθουν πια ότι οι υπηρεσίες διάσωσης χρησιμοποιούνται για να «βολεύονται» πολιτικοί φίλοι.

«Με τόσες πυρκαγιές λίγο έξω από την πρωτεύουσα, ο Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή, από το να ανακοινώσει δύσκολες μέρες για τους Έλληνες» καταλήγει το άρθρο.Πολιτική