Πολιτική

Γεωργαντάς: Πάνω από 23.000 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν μέσω των self test

Τι είπε για τις «κατηγορίες» για κενά ασφαλείας στο gov.gr – Διευκρινίσεις για τα self test που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομεα – Δείτε βίντεο

Για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και το πλαίσιο αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, «όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων πχ. ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου και όλοι όσοι έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με μια επιχείρηση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα».

Διευκρινίζοντας σημείωσε πως μέχρι τις 29 Μαΐου θα πρέπει να προμηθευθούν δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία (σημ: ένα για την τρέχουσα και ένα για την επόμενη εβδομάδα), καθώς τα Σαββατοκύριακα για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται η διανομή τους από τα φαρμακεία.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, «μετά την διενέργεια του test, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ο εργαζόμενος στον δημόσιο πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην κατάλληλη πλατφόρμα».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, από όλα τα self test που έγιναν από τις 7 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε το μέτρο των self test, μέχρι σήμερα, έχουν προκύψει 23.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που αφορούν σε θετικά self test που στην συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από μοριακό έλεγχο.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbl8jerpr3qx-sf)

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα για κενό ασφαλείας στο gov.gr, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την απορία του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία «τρύπα ασφαλείας» στο gov.gr. Κάθε έγγραφο γεννά έναν κωδικό, που μόνο ο παραλήπτης του γνωρίζει και κανένας άλλος. Είναι όλα σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική