Πολιτική

Γεωργιάδης για Ακρίτα μετά την ανάρτηση για την επίθεση στο Ισραήλ: «Είναι προφανώς εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στα social media, στην οποία σχολίαζε την υποστήριξη που εξέφραζε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Ισραήλ μέσω Twitter, με αφορμή την ιρανική επίθεση στα εδάφη του, απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αρχική ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, στην οποιά συνδύαζε τις σημαίες Ελλάδας και Ισραήλ, γράφοντας «Στεκόμαστε με το Ισραήλ σε αυτή του την δύσκολη στιγμή», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «1. Με ποιο δικαίωμα Έλληνας υπουργός παραποιεί τη σημαία της χώρας μας με σύμβολα άλλων κρατών; 2. Η συστράτευση με το Ισράηλ εναντίον του Ιράν είναι η επίσημη θέση της χώρας μας; Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ Άμυνας, το ερώτημα ειναι πολύ σοβαρό, σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία: έχετε εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη να παίρνει θέση σε έναν παρ’ ολίγον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν θεωρώντας ότι εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα; Υ.Γ. Πρώτος τοποθετηθηκε αυτός νυχτιάτικα, ΜΕΤΑ ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών, και το βράδυ συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ. Γραμμή τους δίνει;».

Και στην απάντησή του, ο υπουργός Υγείας σχολίασε: «Η κυρία Έλενα Ακρίτα είναι προφανώς εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ. Το ΝΑΤΟ, η «Ιερά Αμυντική Συμμαχία» κατά τον Στέφανο Κασσελάκη μόλις προχθές, έχει πάρει επίσημη θέση κατά της Ιρανικής χθεσινής επιθέσεως στο Ισραήλ. Το ίδιο όλες οι Δυτικές Χώρες και η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Φυσικά καμμία παραποίηση του Εθνικού μας Συμβόλου δεν έκανα αλλά ένωσα τις δύο σημαίες όπως πολύ συχνά γίνεται για να δείχνεις την στενή σχέση δύο Χωρών. Η κα Συνάδελφος μπορεί να μην το ξέρει αλλά την Στρατηγική Σχέση Ελλάδος/Ισραήλ που οικοδόμησε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, την σεβάστηκε και την συνέχισε και ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός. Θα ήταν περίεργο η Ελλάδα να μην ήταν στο πλάι ενός κυριάρχου Κράτους που δέχεται πυραυλική επίθεση στο έδαφός του και μάλιστα είναι και Στρατηγικός μας εταίρος. Το ερώτημα είναι μετά την ανάρτηση της κας Ακρίτα, ο Σύριζα έχει άλλη θέση; Μήπως στηρίζουν το Ιράν στην χθεσινή του επίθεση;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την ιρανική επίθεση

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την ιρανική επίθεση και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τον ΟΗΕ και την ΕΕ να προχωρήσουν σε ενέργειες για να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας», αναφέρει η Κουμουνδούρου

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική