Πολιτική

Γεωργιάδης για τα αντικλεπτικά στα γάλατα: «Φυσιολογικό να θέλουν τα σούπερ μάρκετ να προστατεύσουν την περιουσία τους»

Στα φαινόμενα των αντικλεπτικών σε βρεφικά γάλατα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εβδομαδιαία επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού».

O κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για φαινόμενο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα σε «Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία που γίνεται το ίδιο».

«Είναι φυσιολογικό να θέλουν κάποιες αλυσίδες να προστατεύσουν την περιουσία τους, αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Ο κανόνας στην Ελλάδα τώρα είναι ότι όπως απέδειξε η μελέτη του ΙΕΛΚΑ εάν ψωνίζατε από το καλάθι με τις τιμές της περασμένης εβδομάδας κέρδιζες στα ψώνια σου 12%. Με τις νέες τιμές που έχουμε από σήμερα κερδίζεις ακόμα περισσότερο από 12%, η διαφορά είναι μεγάλη… Δεν χρειάζεται να πω αυτό που έλεγα πάντα ότι θα πάω εκεί που αυξάνονται οι τιμές, γιατί καμία αλυσίδα δεν έχει αυξήσει τις τιμές, όλες οι αλυσίδες έχουν μειώσει τις τιμές, έχουν μπει σε μία λογική να βοηθήσουν τον κόσμο…δεν υπάρχει αλυσίδα που δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.