Πολιτική

Γεωργιάδης για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Ελπίζω άπαντες να λάβουν σοβαρά υπόψιν την προειδοποίηση μου»

Έκανε λόγο για μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της μάσκας και προειδοποίησε για «πρόστιμα που δεν τα έχετε ξαναδεί» – Αναφέρθηκε σε επιχειρηματία ο οποίος «τόλμησε χριστουγεννιάτικα να γδάρει τον κόσμο»

Αυστηρό μήνυμα προς όσους επιχειρήσουν να αποκομίσουν οφέλη εκμεταλλευόμενοι τους καταναλωτές στέλνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται των πρωινών του δηλώσεων για «πρόστιμο που δεν το έχετε ξαναδεί» αναφερόμενος σε επιχείρηση η οποία όπως είπε έχει γνώση πως ανέβασε την τιμή της μάσκας με στόχο να βγάλει ακόμα και 42% κέρδος.

«Ελπίζω άπαντες να λάβουν σοβαρά υπόψιν την προειδοποίηση μου», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται και είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα που φτάνουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. «Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. «Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική