27 Ιανουαρίου 2023

Γεωργιάδης: Η έκθεση Κουτεντάκη «δικαιώνει πλήρως τις επιλογές μας»

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλή αποτελεί «ύμνο» στην δημοσιονομική πειθαρχία και «καμπανάκι» για αυτοσυγκράτηση

H έκθεση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη και της επιστημονικής ομάδας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή «δικαιώνει πλήρως όσα λέμε τόσες μέρες για την ενέργεια και τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι…» δήλωσε μέσω twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρεται στην έκθεση για τον δ’ τρίμηνο του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο οποίος, όπως σημειώνει, είχε διορισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση αυτή. Η έκθεση αποτελεί «ύμνο» στην δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και «καμπανάκι» για αυτοσυγκράτηση και πολιτική συναίνεση μπροστά στις προκλήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτεντάκης και οι συνεργάτες του τονίζουν ότι η επαναφορά της δημοσιονομικής ισορροπίας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα και οι όποιες επεκτατικές παρεμβάσεις πρέπει να είναι προσωρινές και να περιοριστούν αποκλειστικά στην απορρόφηση του αυξημένου ενεργειακού κόστους με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες.

Αντίθετα -όπως τονίζει- πρέπει να αποφευχθούν οριζόντιες παρεμβάσεις, καθώς και μόνιμα μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης που δεν σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος.Πολιτική