5 Δεκεμβρίου 2022

Γεωργιάδης κατά επιχειρηματία: Τόλμησε χριστουγεννιάτικα να γδάρει τον κόσμο, αύξησε τις τιμές 42%

«Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί» – Οι ανατιμήσεις έγιναν μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τις μάσκες – Τι είπε για την αισχροκέρδεια, το ενδεχόμενο lockdown και τις τιμές στην ενέργεια

Για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς εν μέσω πανδημίας μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται και είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα που φτάνουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022 απαγορεύεται σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) να έχει κάποιος μεγαλύτερο από 20% περιθώριο κέρδους από ό,τι είχε τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας συγκεκριμένα για το θέμα της ανατίμησης των μασκών αυξημένης προστασίας σε συγκεκριμένο κατάστημα, στο οποίο οι τιμές από την ανακοίνωση των νέων μέτρων αυξήθηκαν κατά 42%, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αστικό αδίκημα και επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, κάλεσε μέσω της εκπομπής τον επιχειρηματία που ευθύνεται για το ζήτημα να αλλάξει άμεσα τις τιμές. «Το πρόστιμο που θα μπει δεν θα το έχετε ξαναδεί. Τόλμησε να πάει Χριστουγεννιάτικα, επειδή ήρθε η Όμικρον, να γδάρει τον κόσμο. Του συστήνω να προλάβει, γιατί έρχεται Δευτέρα που οι υπηρεσίες δουλεύουν και το πρόστιμο θα κατοχυρωθεί. Μη νομίζουν ότι εγώ θα επιτρέψω εν μέσω αυτής πανδημίας να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του κόσμου», είπε.

Για τα νέα μέτρα

Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων και τις αποφάσεις της επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης είπε, πως η κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις εισηγήσεις τις επιτροπής, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown. Στο τραπέζι υπάρχει και η συζήτηση, μέσα στις γιορτές, να περιοριστούν και τα ωράρια λειτουργίας καταστημάτων, όμως όπως είπε στις αρχές του νέου έτους θα παρθούν κάποια πιο ήπια μέτρα.

Τέλος, ανέφερε ότι στους ελέγχους που έγιναν στα μαγαζιά δεν βρέθηκαν ανεμβολίαστοι.

Για τις τιμές στην ενέργεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια σημείωσε πως πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αναγράφεται και η συνολική έκπτωση, δηλαδή το ποσό που πληρώνει το κράτος ώστε να ισορροπήσει τις ανατιμήσεις. Σχετικά με το τι θα γίνει το 2022, ο υπουργός τόνισε ότι η στήριξη προς τους πολίτες θα είναι συνεχής.Πολιτική