11 Αυγούστου 2022

Γεωργιάδης: «Επί ΣΥΡΙΖΑ μια τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε τον όρο «Aegean» έως το 2028»

Ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε πως επί ΣΥΡΙΖΑ μια τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε τον όρο «Aegean» έως το 2028 – «Δεν ξεκινάει ο κ. Τσίπρας να περπατάει, να πάει εκεί στο Σούνιο, στην ωραία βίλα που έχει να ρίξει καμιά βουτιά; » είπε ο Γεωργιάδης με αφορμή τα σχόλια Τσίπρα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Για υποκρισία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή αναφορικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση «Turkaegean».

«Μένω έκπληκτος από την υποκρισία σας. Ακροδεξιό με λέγατε και από χθες Τουρκοάδωνι. Γιατί; Χάσαμε το Αιγαίο; Όχι. Ετέθη θέμα εθνικής κυριαρχίας; Όχι. Κανείς δεν μου είπε τίποτα, το έμαθα από τα ΜΜΕ. Γι αυτό διέταξα ΕΔΕ» είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης για να προσθέσει πως το 2018, επί κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ, τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε τον όρο «Aegean» έως το 2028.

«Διαπιστώσαμε από την ερευνά ότι το 2018 μια τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε μέχρι το 2028 τον όρο… Aegean! Στον ίδιο ακριβώς οργανισμό» είπε χαρακτηριστικά για να επιτεθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ξεκινάει ο κ. Τσίπρας να περπατάει, να πάει εκεί στο Σούνιο, στην ωραία βίλα που έχει να ρίξει καμιά βουτιά; Πρόκειται για την απόλυτη υποκρισία. Αλλά αυτή είναι η Αριστερά. Είναι Αριστεροί γιατί είναι υποκριτές. Έγινε αυτό επί των ημερών του όταν μια τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε τον όρο ‘Αιγαίο’ μέχρι το 2028 στο ίδιο γραφείο. Εγώ δεν λέω ότι φταίει ο Τσίπρας. Αυτοί είναι υποκριτές» είπε σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός θα γυρνούσε με τα πόδια απ’ τη Μαδρίτη λόγω των συμπερασμάτων της Συνόδου του ΝΆΤΟ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην δικαστική εξέλιξη της σκευωρίας Novartis, λέγοντας «η χθεσινοβραδινή εξέλιξη για εμένα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την απόδειξη της σκευωρίας, θέλω η δική να είναι καθαρή και έντιμη. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν τεκμήριο αθωότητας. Ηθική δικαίωση ότι υπήρξε από τη δικαιοσύνη το συμπέρασμα πως έγινε σκευωρία, θα δούμε λοιπόν στη δική».Πολιτική