Πολιτική

Γεωργιάδης: Όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν κύμα ακρίβειας – Θα έχει παρωδικά χαρακτηριστικά

Παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ – Δείτε βίντεο

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απέναντι στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων τονίζοντας πως είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν όλα τα κράτη.

«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και μέχρι τις πρώτες ύλες. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε» είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ, και ειδικότερα κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» είπε. Προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά». «Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική