7 Φεβρουαρίου 2023

Γεωργιάδης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση της εστίασης

Η λειτουργία της πλατφόρμας θα δοκιμαστεί την Πέμπτη – Οι αιτήσεις θα κατατίθενται μέχρι τις 31 Ιουλίου

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των κεφαλαίων κίνησης επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, η λειτουργία της πλατφόρμας θα δοκιμαστεί την προσεχή Πέμπτη και την επόμενη θα τεθεί σε επίσημη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Ιουλίου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός οι δικαιούχοι θα βλέπουν το ποσό που τους αναλογεί άμεσα ώστε να διαμορφώσουν τον προγραμματισμό τους ενώ τόνισε πως αν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα δύναται να ζητήσει μικρότερο ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα γίνεται εως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη το σχετικό πρόγραμμα ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από την Κομισιόν σήμερα 12/10, γι’ αυτό και υπήρξε η καθυστέρηση των τεσσάρων ημερών σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.Πολιτική