Πολιτική

Γεωργιάδης: Υπό διαπραγμάτευση η υπογειοποίηση της σύνδεσης Αττικής Οδού με την λεωφόρο Κύμης

Μίλησε για την ανάπλαση στο Τατόι ύψους 130 εκατ. ευρώ και στα έργα ανάπλασης του ΟΑΚΑ ύψους 43,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής που θα ξεπεράσουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη των περιοχών του βορείου τομέα έχει το έργο σύνδεσης της Λεωφόρου Κύμης με την Αττική Οδό, προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα ο κ Γεωργιάδης αποκάλυψε πως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υποδομών για την υπογειοποίηση του τμήματος στα σύνορα Πεύκης-Ηρακλείου ώστε να μη θιγούν οι περιουσίες των πολιτών της περιοχής. Πέραν αυτού, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάπλαση Τατοΐου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ και στα έργα ανάπλασης του ΟΑΚΑ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός ύψους 43,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Σε καμία περίπτωση ο βόρειος τομέας δεν θεωρείται υποτιμημένος σε σχέση με άλλους τομείς της Αττικής» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ενώ αναφέρθηκε στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων ανάπλασης κινηματογράφου και θέσεων στάθμευσης στην περιοχή Ζαΐρη ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, κέντρου πολιτισμού στη Νέα Ιωνία με το οποίο θα διασωθεί όλη η μνήμη των προσφύγων της Μ. Ασίας, ενώ ανακοίνωσε ότι είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού για να δοθεί λύση στο κτήμα ΦΙΞ .

Παράλληλα, τόνισε πως τα έργα με κρατική επιχορήγηση που προγραμματίζονται στον βόρειο τομέα Αθήνας δεν μπορούν να συγκριθούν με την ιδιωτική επένδυση του Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική