Οικονομία

Για επενδύσεις σε κυπριακές ΔΕΚΟ ενδιαφέρεται ο Στρος Καν

0B81C0AC0C01B5CCFA259D66233B11B7.jpg Πρόταση στην κυπριακή κυβέρνηση τόσο για την επόμενη έκδοση ομολόγων, όσο και για το θέμα των εκποιήσεων θα υποβάλει εντός ενός μηνός, η εταιρεία LSK, της οποίας προεδρεύει ο τέως Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ, Στρος Καν.

Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πολάκης Σαρρής, ο νομικός οίκος του οποίου εκπροσωπεί τη λουξεμβουργιανή εταιρεία στην Κύπρο, δήλωσε ότι αυτό είχε συμφωνηθεί κατά την εδώ επίσκεψη του Γάλλου πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ στην Κύπρο, την περασμένη βδομάδα, προσθέτοντας πως μετά την υποβολή της πρότασης θα διευθετηθεί νέα συνάντηση με την κυβέρνηση.

Ο κ. Στρος Καν, ανέφερε ο κ. Σαρρής, «είναι Πρόεδρος της LSK, η οποία είναι πελάτες του γραφείου μας για αρκετό καιρό και ενδιαφέρονται για τη νέα έκδοση ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις αποκρατικοποιήσεις των μεγάλων ημικρατικών οργανισμών όπως την Αρχή Λιμένων, την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου».

Όπως είπε, η LSK επιθυμούσε να έχει επαφή με την Κυβέρνηση, με τον Υπουργό Οικονομικών και τους τεχνοκράτες του υπουργείου. «Τη διευθετήσαμε εδώ και μερικούς μήνες και ήλθαν στην Κύπρο και έμειναν τρεις ημέρες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρρή, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Στρος Καν είχε συνάντηση δύο ωρών με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ενώ παρέμεινε στα γραφεία τους όπου είχε άλλες επαφές.

«Θα κάνουν πρόταση και για τα δύο θέματα (έκδοση ομολόγου και ημικρατικούς)», ανέφερε ο κ. Σαρρής προσθέτοντας πως κατά τη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ «συμφωνήσαμε ένα μήνα μετά τη συνάντηση -δηλαδή σε δύο με τρεις εβδομάδες από σήμερα – θα αποστείλουν την πρότασή τους στην Κυβέρνηση και ακολούθως θα γίνει νέα συνάντηση», πρόσθεσε ο Πολλάκης Σαρρής.

Πάντως, ο Πολάκης Σαρρής πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω επί Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου είπε πως η LSK φαίνεται να έχει έντονο ενδιαφέρον για την Κύπρο, κάτι που φαίνεται να ικανοποίησε την Κυβέρνηση.

Σημείωσε, τέλος, ότι η λουξεμβουργιανή εταιρεία ήδη έχει προχωρήσει μέσω του γραφείου του σε επενδύσεις στο νησί, που αφορούσαν σε χρηματοδότηση στο ναυτιλιακό τομέα και επενδύσεις σε μετοχές στο εξωτερικό.

Με εκπροσώπηση σε επτά χώρες, η Leyne Strauss-Kahn & Partners (LSK) και οι θυγατρικές της εξειδικεύονται σε διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, κεφαλαιακές επενδύσεις, την παροχή διεθνών χρηματοοικονομικών συμβουλών και στις ασφάλειες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία