7 Δεκεμβρίου 2019

Για νέος ΓΓ Αθλητισμού προαλείφεται ο Δημήτρης Φραγκάκης

FRAGAKIS-DIMITRIS5Ο Δημήτρης Φραγκάκης θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Ο κ. Φραγκάκης, που έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων και ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου αποτελεί στενό συνεργάτη από το 2005.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στα Χανιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πτυχίου Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά.

Έχει εργαστεί επί 16 χρόνια στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης ερευνών στο Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και σύμβουλος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και πράσινης οικονομίας, ενώ έχει συνεργαστεί με ελληνικές εταιρείες ως εξωτερικός σύμβουλος εταιρικής στρατηγικής και επικοινωνίας.

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.Πολιτική