13 Μαΐου 2021

Για το μέλλον του Μαξίμου του Βορρά αποφασίζει η ΝΔ

Ένα φάντασµα πλανιέται πάνω από τη Ν∆ Θεσσαλονίκης εδώ και µερικούς µήνες: το Μέγαρο Μαξίµου του Βορρά. Είναι το γνωστό πρωθυπουργικό γραφείο µε έδρα το ∆ιοικητήριο και το παλιό υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που εγκαινίασε τον περασµένο Νοέµβριο ο Αλέξης Τσίπρας και στο οποίο εγκαταστάθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου.
Οι πρωθυπουργικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη είναι από τότε ιδιαίτερα συχνές και οι εξαγγελίες ουκ ολίγες, γεγονός που ανάγκασε πολλούς που ήταν αντίθετοι στο εγχείρηµα να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
Το… φάντασµα βέβαια, όπως έγραψε το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά»,  έχει να κάνει µε τα ασαφή µελλοντικά κυβερνητικά σχέδια της Ν∆ για το γραφείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το θέµα ρωτήθηκε στη φετινή ∆ΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η απάντησή του («∆εν έχω σκεφτεί αν θα το διατηρήσω») έδειξε ότι όλα είναι ανοιχτά. Το περασµένο Σάββατο, µάλιστα, συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη ο Τοµέας Μακεδονίας-Θράκης της Ν∆, όπου επικεφαλής είναι ο Κώστας Γκιουλέκας.
Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη ουσιαστικής αναβάθµισης του ΥΜΑΘ και επαναφοράς του σε στάτους υπουργείου από υφυπουργείο, υπονοώντας προφανώς ότι σε µια τέτοια περίπτωση το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης θα καταργηθεί. Θέλει όµως η Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναβαθµίσει το Μακεδονίας-Θράκης; Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί εντός της Ν∆ που θυµίζουν ότι και επί «γαλάζιων» κυβερνήσεων το ΥΜΑΘ δεν αποτελούσε τίποτα παραπάνω από ένα υπουργείο δεξιώσεων και µικρο-ρουσφετιών για τον εκάστοτε υπουργό.Πολιτική