25 Ιουνίου 2019

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Οι 156 βουλευτές είναι «μαντρωμένοι», μπετόν-αρμέ

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)«Κοντεύει να γίνει κόλαση του Δάντη λόγω εκλογολογίας»

Την άποψη ότι η εκλογολογία κάνει κακό στον τόπο εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, σχολιάζοντας το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση.

«Αυτή η εκλογολογία κάνει τόσο κακό στον τόπο. Αν δείτε τις επενδύσεις, αν δείτε τα χρηματιστήρια, τα spreads κοντεύει να γίνει εδώ κόλαση του Δάντη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στον Real FM.

«Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε έτσι, σέρνοντας, την κυβέρνηση. Να θέσουμε ένα τέλος στην εκλογολογία. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε μία διαπραγμάτευση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση ανανεώνει την εμπιστοσύνη της Βουλής προς το πρόσωπό της. Και στο κάτω-κάτω της γραφής 15 Φεβρουαρίου δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα κάνει την εκλογή του Προέδρου και μετά από εκεί πάμε για τον Μάρτη, Απρίλη να κάνουμε εκλογές, αν χρειαστεί, γιατί κατά την άποψη τη δική μου δεν θα χρειαστεί».

Στην ερώτηση μήπως η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται για να «μαντρώσει» η κυβέρνηση τους βουλευτές καθώς ακολουθούν δύσκολα νομοσχέδια, ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Οι 156 είναι “μαντρωμένοι”. Είναι μπετόν αρμέ. Το θέμα είναι το συν. Και το συν θα βρεθεί σιγά-σιγά και θα το καταλάβετε», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό για το συν μπορεί να προκύψει και από τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Ένα πολύ μικρό ποσοστό θα είναι. Πολύ μικρό», τόνισε.

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image