Οικονομία

Γιακουμάτος: Οι εταιρίες να μειώσουν μόνες τους τις τιμές του γάλακτος

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Στην εταιρική κοινωνική ευθύνη παραπέμπει η κυβέρνηση τη μείωση των τιμών του γάλακτος όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εκπροσώπων της αγοράς με τον υφυπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Αφού ξεκαθαρίστηκε στους φορείς ότι η κυβέρνηση «ΔΕΝ κάνει συμφωνίες κυρίων», τους επισημάνθηκε ότι «θεωρούν αυτονόητη την ανάληψη πρωτοβουλιών από κάθε επιχείρηση (παραγωγής γάλακτος ή λιανεμπορίου) που αντιλαμβάνεται το ρόλο της στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Για το λόγο αυτό έγινε έκκληση στους εκπροσώπους της αγοράς «να επενδύσουν στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών» ενώ όσον αφορά τις δυνητικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση «για λύσεις που θα έχουν διάρκεια στο χρόνο όπως είναι η αναμόρφωση των συστημάτων διανομής και η δυναμική τιμολόγηση».

Η συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε σε θετικό κλίμα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ευχαριστεί όλους τους φορείς «για τη συνεισφορά τους και την ανταπόκριση τους στις κοινωνικές προκλήσεις και ευαισθησίες της κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία