Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Επιστρέφουμε κάθε πρόσθετο ευρώ στην κοινωνία που δυσκολεύεται

«Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας έθεσαν σε εφαρμογή διαδοχικές πολιτικές στήριξης της κοινωνίας με έμφαση φυσικά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Κάναμε εξαρχής ξεκάθαρο ότι η στήριξη αυτή θα συνεχίζεται για όσο διαρκεί η κρίση και για το σκοπό αυτό θα αντλούμε -αλλά είχαμε σημειώσει ότι δεν θα παραβιάζουμε- τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας ώστε να μην ξαναμπούμε σε περιπέτειες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Υπογράμμισε ότι παράλληλα διευρύνονται τα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων: «Με απλά λόγια προοδεύει η οικονομία μας και μετατρέπουμε αυτόματα το δημοσιονομικό αποτέλεσμα σε κοινωνικό κεκτημένο, επιστρέφοντας κάθε πρόσθετο ευρώ στην κοινωνία που δυσκολεύεται από τις συνθήκες της εισαγόμενης ακρίβειας», τόνισε.


Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (16/2/23)

Αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά στις πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη των συνταξιούχων, των οφειλετών, των αγροτών και γενικότερα της κοινωνίας, δηλαδή στις επτά νέες παρεμβάσεις, που ανέρχονται αθροιστικά στα 800 εκατ. ευρώ. Αφορούν όπως υπενθύμισε;

1. Χορήγηση μέχρι το τέλος Μαρτίου έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση σύνταξης λόγω προσωπικής διαφοράς (με βάση το Νόμο Κατρούγκαλου) ή η αύξηση που πήραν ήταν μικρότερη του 7%. Η ενίσχυση διαμορφώνεται από τα 200 έως τα 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών και την τυχόν αύξηση που έλαβαν.

2. Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Επεκτείνεται έως το τέλος του έτους η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, η οποία είχε νομοθετηθεί έως τον Ιούνιο του 2023.

3. Συνεχίζεται και για το 2023 η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τους αγρότες ο με στόχο τον περιορισμό του αυξημένου κόστους και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική