Πολιτική

Γιάννης Ραγκούσης: Βάζει τον Τσίπρα πάνω από τον Ανδρέα Παπανδρέου – «Λαογέννητος ιδρυτής της κυβερνώσας αριστεράς»

Μετά την απώλεια της βουλευτικής έδρας ο Γιάννης Ραγκούσης -με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα- στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και κρατά αποστάσεις από την κριτική που του ασκείται. Βασικά, ο πρώην υπουργός και βουλευτής επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για την εκλογική τραγωδία, αλλά μιλά και με το παραπάνω για τον Αλέξη Τσίπρα.

-Για την εκλογική μας τραγωδία, για τις αιτίες και για τις συνέπειές της, δεν θεωρώ πως είναι ακόμη ώρα να μιλήσω.
Δεν…

Posted by Γιάννης Ραγκούσης Βουλευτής ΒΠειραιά on Sunday, July 9, 2023

“Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραμερίσει θα πω τη γνώμη μου. Όταν και όπως πρέπει όχι σε έναν πρώην Πρόεδρο αλλά σε έναν ιδρυτή. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν απλώς Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο λαογέννητος ιδρυτής της κυβερνώσας αριστεράς στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Είναι ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκαλεί πως χρησιμοποιεί έναν όρο “λαογέννητος” που έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και το γεγονός πως πιστώνει στον Αλέξη Τσίπρα την ίδρυση της κυβερνώσας αριστεράς, ξεχνώντας το 1981.

Αντίθετα, ο Γιάννης Ραγκούσης είναι διστακτικός να μιλήσει για τα αίτια της ήττας. Ο τρόπος που διατυπώνει τη θέση του, πάντως, είναι και πάλι υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, καθώς κάνει λόγο για αποσπασματικές και επιφανειακές διαπιστώσεις από μετά Χριστόν προφήτες.

“Για την εκλογική μας τραγωδία, για τις αιτίες και για τις συνέπειές της, δεν θεωρώ πως είναι ακόμη ώρα να μιλήσω. Δεν θέλω να καταφύγω απλώς σε αποσπασματικές κι επιφανειακές διαπιστώσεις. Τέτοιες που συνήθως παράγονται με το κιλό, σε όλα τα κόμματα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις” επισημαίνει και… ευχαριστεί τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος: “Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμώ να εμφανιστώ ως μετά Χριστόν προφήτης, ούτε να ανακαλύψω ξαφνικά θέματα που δεν είχα θέσει ποτέ ως κριτικές μου επισημάνσεις, στα συλλογικά όργανα του κόμματος ή στον Αλέξη Τσίπρα που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και τη στενότατη συνεχή συνεργασία μας”.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής και υπουργός ευχαριστεί και τους ψηφοφόρους του στη Β’ Πειραιά.

“Αυτό για το οποίο σήμερα θα ήθελα να εκφραστώ είναι για τους πολίτες της Β´Πειραιά.
Αυτούς που το 2019 μου έκαναν την ύψιστη τιμή και με εξέλεξαν βουλευτή τους, αυτούς που με ψήφισαν και το 2023. Την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκαναν προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να την ανταποδώσω. Στη διάρκεια και των 4 ετών, έκανα όσα περνούσαν από το χέρι μου ώστε να βρισκόμουν καθημερινά στο πλάι τους. Στο πλάι κάθε συλλόγου, κάθε δήμου, κάθε πολίτη που με χρειαζόταν. Δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να παλεύω για την επίλυση των προβλημάτων τους, καθώς και για να αναδεικνύω το δίκιο τους παντού. Μέσα κι έξω από τη Βουλή, στα ΜΜΕ, στους θεσμούς της πολιτείας. Δεν κουράστηκα ούτε στιγμή, δεν δυσανασχέτησα ούτε λεπτό. Όσα έκανα, τα έκανα με όλη μου την καρδιά. Το ευχαριστώ που τους χρωστώ είναι βαθύ”!

Αναλυτικά η ανάρτηση Ραγκούση:

-Για την εκλογική μας τραγωδία, για τις αιτίες και για τις συνέπειές της, δεν θεωρώ πως είναι ακόμη ώρα να μιλήσω.
Δεν θέλω να καταφύγω απλώς σε αποσπασματικές κι επιφανειακές διαπιστώσεις.
Τέτοιες που συνήθως παράγονται με το κιλό, σε όλα τα κόμματα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμώ να εμφανιστώ ως μετά Χριστόν προφήτης, ούτε να ανακαλύψω ξαφνικά θέματα που δεν είχα θέσει ποτέ ως κριτικές μου επισημάνσεις, στα συλλογικά όργανα του κόμματος ή στον Αλέξη Τσίπρα που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και τη στενότατη συνεχή συνεργασία μας.
-Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραμερίσει θα πω τη γνώμη μου.
Όταν και όπως πρέπει όχι σε έναν πρώην Πρόεδρο αλλά σε έναν ιδρυτή.
Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν απλώς Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ο λαογέννητος ιδρυτής της κυβερνώσας αριστεράς στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Είναι ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
-Αυτό για το οποίο σήμερα θα ήθελα να εκφραστώ είναι για τους πολίτες της Β´Πειραιά.
Αυτούς που το 2019 μου έκαναν την ύψιστη τιμή και με εξέλεξαν βουλευτή τους, αυτούς που με ψήφισαν και το 2023.
Την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκαναν προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να την ανταποδώσω.
Στη διάρκεια και των 4 ετών, έκανα όσα περνούσαν από το χέρι μου ώστε να βρισκόμουν καθημερινά στο πλάι τους.
Στο πλάι κάθε συλλόγου, κάθε δήμου, κάθε πολίτη που με χρειαζόταν.
Δεν σταμάτησα ούτε λεπτό να παλεύω για την επίλυση των προβλημάτων τους, καθώς και για να αναδεικνύω το δίκιο τους παντού. Μέσα κι έξω από τη Βουλή, στα ΜΜΕ, στους θεσμούς της πολιτείας.
Δεν κουράστηκα ούτε στιγμή, δεν δυσανασχέτησα ούτε λεπτό.
Όσα έκανα, τα έκανα με όλη μου την καρδιά.
Το ευχαριστώ που τους χρωστώ είναι βαθύ!

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική