Πολιτική

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: Ζητάει την τήρηση τις επετηρίδας στις επικείμενες δικαστικές προαγωγές

Για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν στην εκπνοή του Ιουνίου στον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνη Ιωάννης Βαρβιτσιώτης με δήλωση -παρέμβασή του ζητάει να τηρηθεί η δικαστική επετηρίδα κατά τις επικείμενες προαγωγές για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα δημιουργηθούν στην εκπνοή του Ιουνίου στον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη έχει ως εξής:

«Στην μακρά πολιτική μου σταδιοδρομία διετέλεσα και Υπουργός Δικαιοσύνης. Η ιδιότητά μου αυτή αλλά και γενικότερα ο σεβασμός μου προς τη Δικαιοσύνη, με παρακίνησαν να προβώ στην ακόλουθη δήλωση:

“Η Κυβέρνηση έχει επιδείξει μέχρι σήμερα σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη. Θα συνεχίσει όμως και τώρα; Διότι τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για την επιλογή της ηγεσίας της. Υπάρχουν οι εξής δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει: η επετηρίδα, η βουτιά και το μακροβούτι.

Αν ακολουθήσει το τελευταίο (μακροβούτι) είναι βέβαιον ότι θα παραβλέψει ικανά στελέχη. Διότι στη Πολιτική και την Διοικητική Δικαιοσύνη υπάρχουν ικανά στελέχη. Τα γνωρίζει ο νομικός κόσμος και όσοι συναλλάσσονται με τον τομέα αυτόν. Περιμένω να δω τις επιλογές για να κρίνω τις αποφάσεις. Διότι και οι κρίνοντες….κρίνονται!”».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική