20 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί το Μαξίμου έπαψε «εν πτήσει» τον υφυπουργό Αντώνη Διαματάρη

«Ο πρωθυπουργός δεν κάνει εκπτώσεις» σε θέματα ηθικής τάξεως λένε συνεργάτες του, παραδεχόμενοι τη δυσκολία που είχε να καρατομήσει ένα πρόσωπο με το οποίο συνδέεται φιλικά επί πολλά χρόνια – Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός συνέχιζε να είναι ενεργός επαγγελματικά στις ΗΠΑ

Μήνυμα μηδαμινής ανοχής στην παραβίαση των κανόνων που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου με την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ενός προσώπου με στενά συνδεδεμένου με τον πρωθυπουργό και την οικογένεια του.

Παρά την αρχική κάλυψη που παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην παραδοχή του κ. Διαματάρη ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα η αναφορά που είχε στο βιογραφικό του ότι κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Columbia, η παραμονή στην κυβέρνηση του αρμόδιου για την ομογένεια οδηγήθηκε στο τέλος της μετά τις νέες αποκαλύψεις που έγιναν σε βάρος του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε έπειτα από νέα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας που κυκλοφορεί εκτός Ελλάδος, εμφανιζόταν να συνεχίζει να είναι ενεργός επαγγελματικά σε δύο επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο επικοινώνησε με τον κ. Διαματάρη, ο οποίος, παρά τον θόρυβο γύρω από το πρόσωπό του, είχε φύγει για πολυήμερο ταξίδι στην Αυστραλία. Του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και όταν εκείνος επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα, κλήθηκε να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.

Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά σχολίαζαν ότι παρόλο που ήταν «μια δύσκολη απόφαση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας τους», ο κ. Διαματάρης δεν μπορούσε να παραμείνει στη θέση του υφυπουργού. «Ο πρωθυπουργός σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν κάνει εκπτώσεις», σημείωναν οι ίδιες πηγές. «Πάνω απ’ όλα είναι το σωστό», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνεργάτες του.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Διαματάρης αφού ανέφερε ότι ασχολείται για δεκαετίες με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες και πως όλα αυτά τα χρόνια μόνη έγνοια του είναι η προσφορά στον Ελληνισμό, καταλήγει: «Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου».Πολιτική