Πολιτική

Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνεται κώδικας δεοντολογίας για τον καλλιτεχνικό χώρο

Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και να φτιάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς διακρίσεις, είπε

Για τον κώδικα δεοντολογίας που διαμορφώνεται στον καλλιτεχνικό χώρο, μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, δύο μέρες μετά την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχολογική βία, το υπουργείο ανακοίνωσε τη διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας. Ο κώδικας θέτει ένα πλαίσιο αποδεκτών και μη συμπεριφορών και συνοδεύεται από μια διαδικασία.

Όπως είπε στόχος είναι να τηρούνται οι κανόνες από όλους τους φορείς και ειδικά όταν υπάρχει επιχορήγηση από το υπουργείο και αφετέρου να εξασφαλίζεται η εύρυθμη και διαφανής διαδικασία στις επιτροπής των εξετάσεων. Σε περίπτωση που παραβιαστούν οι κανόνες, οι συνέπειες σε πρώτο επίπεδο είναι πειθαρχικές. Αν υπάρξει ποινική διάσταση, τότε αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη.

Για το θέατρο, υποστήριξε πως και εκεί χρειάζεται μια αντίστοιχη πρακτική. «Όλοι αναλαμβάνουμε από το ρόλο και την αρμοδιότητά μας τις υποχρεώσεις και όλοι μαζί πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και να φτιάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς διακρίσεις», κατέληξε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Δείτε το βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c99zeppuxpxl-sf)

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική