29 Μαΐου 2020

Γκίκας Χαρδούβελης: “Έρχεται αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών”

samaras-bouras-hardouvelis-e1411541912665-1728x800_cΣτην αναθέρμανση της κτηματαγοράς ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση προκειμένου να ξαναδώσει ζωή σε δεκάδες επαγγέλματα που ζουν από την αγορά ακινήτων.

Μετά τη σημερινή είδηση πως προωθείται ρύθμιση για “πόθεν έσχες” επί της πραγματικής αξίας στην οποία αγοράζεται ένα ακίνητο πριν από λίγο γνωστοποιήθηκε και γραπτή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή με την οποία το Υπουργείο διαβεβαιώνει πως έρχεται αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες πλέον θα αντανακλούν πιστά τις πραγματικές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλογιάννη ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι «οι τιμές του Αντικειμενικού Συστήματος δεν είναι σταθερές αλλά μεταβάλλονται, τροποποιούνται και προσαρμόζονται στις συνθήκες που κάθε φορά επικρατούν στην αγορά των ακινήτων, μέσω των αναπροσαρμογών οι οποίες γίνονται συνολικά για όλες τις περιοχές της χώρας και όχι μεμονωμένα για κάποια περιοχή».

Στο έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν από 5 ημέρες ο κ. Χαρδούβελης γνωστοποιεί ότι με απόφασή του που υπογράφηκε στις 13.8.2014, «συστήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών επιτροπή με έργο τη μελέτη και την εκπόνηση νέου συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας, οι οποίες θα αντανακλούν όσο το δυνατόν πιστότερα τις αγοραίες τιμές, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος».Οικονομία