26 Σεπτεμβρίου 2021

Γίρκι Κατάινεν: H ΕΕ περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνεργαστεί με την νέα ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.
 
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ομόφωνη θέση για την Ελλάδα. Περιμένουμε να εκπληρώσει όλα όσα έχει συμφωνήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στη καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας πως κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει η ίδια και τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται.
 
«Τόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση, όσο και το Eurogroup πρέπει να συμπεριφέρονται με τρόπο ώστε να αυξάνουν τη σταθερότητα και όχι την αβεβαιότητα» υπογράμμισε ο κ. Κατάινεν. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
 
 
«Η Επιτροπή σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, αλλά η χώρα έχει αναλάβει δεσμεύσεις οι οποίες δεν έχουν αλλάξει και ο χρόνος τελειώνει. Το Εurogroup δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του»  προειδοποίησε ο κ. Κατάινεν  ο οποίος τόνισε πως υπάρχει μια Ε.Ε., μία Ευρωζώνη και συνεπώς πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και συνεργασία.
 
 
 Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αποκάλυψε ακόμα πως οι ελληνικές αρχές έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο Ζαν – Κοντ Γιουνκερ, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ημερομηνία.Οικονομία