Πολιτική

Γιώργος Φλωρίδης: Με τους Ποινικούς Κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ επήλθε απόλυτη ασυλία στους εγκληματίες

Στην μεγάλη αλλαγή που θα συντελεστεί από την 1η Μαΐου οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αντπαράβαλε ότι «με τους ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ επήλθε η απόλυτη ασυλία στους εγκληματίες».

«Αρκετά χρόνια η ελληνική πολτεία ασχολήθηκε μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων των εγκληματιών. Ήρθε η ώρα να μιλήσει για τα δικαιώματα των θυμάτων και της κοινωνίας που θέλει να ζει ειρηνικά και να μη βλέπει τους βιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όλα αυτά πιστεύω ότι τα αντιμετωπίσαμε με τους νέους ποινικούς κώδικες» είπε αρχικά ο κ. Φλωρίδης.

Με αφορμή, δε, υποθέσεις με κατηγορούμενους άτομα που είχαν καταδικαστεί αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθερα επισήμανε ότι «αυτό που βλέπετε εδώ είναι αποτέλεσμα μιας αντίληψης που λέει ότι κάποιος που έκανε έγκλημα μπορεί να βγει έυκολα έξω ή μπορεί να πάρει έφεση με ανασταλτικό χαρτακτήρα και την περίοδο αυτη να εγκληματεί ξανά».

«Όλο αυτό το σύστημα είχε οικοδομηθεί κυρώς με τους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία ημέρα πριν να κλείσει η Βουλή το 2019 και τότε επήλθε η απόλυτη ασυλία για τους εγκληματίες, να κάνεις τα πάντα και να μην κινδυνεύεις από τίποτα».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gbpr6t0hvl)

Όσον αφορά, δε, τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείσωε ότι «στόχος μας είναι στο τέλος της 4ετιας να πίασουμε τον ευρωπαικό μέσο όρο για τελεσίδικη απόφαση σε 630 ημέρες, κάτι λιγότερο από 2 χρόνια».

«Το ζητούμενο είναι οι 1.000 δικαστές να μπουν “στη μάχη” κατά των καθυστερήσεων», συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική