Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Λίγο να εκφράζεται μόνο ενόχληση για την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη, να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, το βράδυ της Δευτέρας όταν έγινε γνωστή η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος από τη μια χαρακτήρισε ανεπαρκή και λίγη την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού και αφετέρου ζήτησε να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας.

«Είναι πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο γιατί προσβάλεται η χώρα. Η δήλωση του πρωθυπουργού δεν είναι επαρκής και αρμόζουσα. Είναι πολύ λίγο να εκφράζει την ενόχλησή του» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας στο ΟΡΕΝ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες αντιδράσεις, δεν ξέρω αν έχει κληθεί ο Βρετανός πρέσβης. Προφανώς θα έπρεπε να κληθεί»


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxaa60mzf6mp)

«Όταν υπάρχουν τέτοια διπλωματικά επεισόδια πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Δεν έχω ξανακούσει να ακυρώνεται συνάντηση αφού πήγε πρωθυυπουργός σε μια χώρα. Εδώ και 4,5 χρόνια η κυβέρνηση λέει ότι έχει αναβαθμιστεί το κύρος της. Δεν θα γινόταν αυτό αν ίσχυε κάτι τέτοιο» επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

«Όταν είσαι δεδομένος σε υπολογίζουν λιγότερο. Ελπίζω να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις ΕλλάδαςΒρετανίας μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο. Αν δεν έχει συνέπειες θα μας το ξανακάνουν» κατέληξε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική