Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Ο Κασσελάκης μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος – Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει

«Ο πρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μεγάλο γεγονός, ήταν η πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική κινητοποίηση απέναντι στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «ήθελε ο κόσμος να δώσει ένα μήνυμα».

Σημείωσε ότι ο κόσμος που προσήλθε στις εσωκομματικές κάλπες ήταν από όλες τις ηλικίες, ενώ για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Ήταν συνέχεια του φαινομένου που είδαμε στις εκλογές. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός. Δεν χάσαμε απλώς, καταρρεύσαμε. Βγήκε μια τσαντίλα, ένας θυμός του κόσμου».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvmna90osfox)

Πρόσθεσε ότι η συνέχεια αυτού του φαινομένου είναι αυτό που βλέπουμε τώρα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ενωμένος, απάντησε ότι το κόμμα μπορεί να είναι ενωμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί δημοκρατικά, έχει δομές και στελέχη, και με βάση τις νέες προτάσεις μπορεί να αλλάξει.

Αυτό θέλει ο κόσμος, γι’ αυτό ψήφισε τον κ. Κασσελάκη, είπε.

Αναφορικά με τη δήλωση Αχτσιόγλου μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή και πως ο κόσμος έχει κριτήριο.

«Κάτι δείχνει όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε, δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα, θέλει ένα άλλο κόμμα ο κόσμος, και άλλα πρόσωπα, αλλά κυρίως άλλο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ξαναγίνει αυτό που ήταν, σε πολύ καλύτερες βάσεις, με άλλα χαρακτηριστικά».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε «το θέλει η καρδούλα του να γίνει κάτι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να ξαναδιεκδικήσει την εξουσία. Έχει ικανότητα».

Σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης έχει θέσεις απάντησε ότι «θέσεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά ως κόμμα, και ο Στέφανος τις αποδέχεται, αλλά πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να εκφραστεί η κοινωνία».

Ερωτηθείς για το δήλωση του κ. Κασσελάκη για «ξεδόντιασμα» των θεσμών ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Δεν είπε κανείς να ξεδοντιάσει τους θεσμούς, όμως υπάρχει πρόβλημα με τη δικαιοσύνη και πολλά πρέπει να αλλάξουν, κανείς δεν είναι ικανοποιημένος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική